Florin Cioaba, un rege respectat! Iata care sunt cele mai mari realizari ale fostului lider al romilor VIDEO

Florin Cioaba, un rege respectat! Iata care sunt cele mai mari realizari ale fostului lider al romilor VIDEO

Florin Cioaba, nascut la Targu-Carbunesti, in Gorj, a fost singurul baiat al lui Ion Cioaba, bulibasa al romilor din Romania.

Florin s-a mutat la Sibiu, s-a casatorit cu Maria, dupa traditiile etniei, la varsta de 14 ani si au impreuna 4 copii, doi baieti si doua fete. Dupa moartea tatalui sau, in 1997, tot in urma unui infarct, Florin Cioaba i-a preluat functia.

 

Odata cu tronul, Florin Cioaba a mostenit de la tatal sau sau coroana de aur si sceptrul din aur masiv, impodobit cu pietre pretioase. Ceremonia de incoronare a fost oficiata in ritul penticostal, dupa ce, in 1996, intreaga sa familie s-a pocait.

 

Florin Cioaba a absolvit Seminarul Biblic "Betania" din Sibiu si a devenit predicator la o biserica din apropierea casei, in cartierul Turnisor, din Sibiu.

 

Treptat, s-a orientat catre politica si, in perioada 1996-2000, Florin Cioaba a fost consilier judetean la Sibiu, iar la alegerile locale din vara anului 2000, a candidat la functia de primar al municipiului Sibiu din partea Centrului Crestin al Romilor.

 

Totodata,  a facut parte din Forumul European al Romilor, unde a detinut functia de prim vice-presedinte al Organizatiei Mondiale a Romilor (International Gipsy Union) si a fost proprietarul mai multor firme, care se ocupa cu prelucrarea metalelor neferoase.

 

Florin Cioaba a fost ales anul acesta, pe 8 aprilie, presedinte al Uniunii Internationale a Romilor la un congres international organizat la Sibiu.

 

In urma cu 10 ani, Florin Cioaba a fost in centrul unui scandal international dupa ce fiica sa in varsta de 14 ani s-a casatorit religios cu Mihai Birita (Biritza) in varsta de 15 ani.

 

Atunci raportorul Uniunii Europene pentru Romania , Baroneasa Emma Nicholson, a acuzat tara noastra de incalcarea legislatiei interne si internationale in acest caz deoarece ambii miri erau minori.

 

Directia pentru Protectia Copilului a luat atunci decizia ca cei doi miri sa locuiasca separat, pana cand vor ajunge la varsta majoratului, iar Florin Cioaba a respectat acesta hotarare.

 

Cativa ani mai tarziu autotinitulatul rege al romilor a inceput sa militeze pentru schimbarea traditiei casatoriilor la varste fragede.

 

In ultima perioada, Florin Cioaba s-a remarcat prin aplanarea confictelor aparute intre romi si autoritati si a militat pentru intregrarea acestora in societate si trimiterea copiilor la scoala.

 

El a incercat sa-I convinga pe romi sa renunte sa-si mai afiseze aurul in public si s-a declarat impotriva evenimentelor fastuoase.

 

Florin Cioaba s-a rermarcat si prin relatia de prietenie cu familia presedintelui Traian Basescu.  

In 2009, presedintele Basescu a participat la Festivalul romilor de la Costesti, iar Maria, sotia sa, a purtat atunci o fusta tiganeasca si si-a pus pe umar un batic colorat, primit de la Luminita Cioaba.

 

Anul trecut, familia regelui Cioaba a fost invitata la nunta fiicei presedintelui, Elena Basescu. Mireasa a primit cadou o salba de aur si o papusa imbracata in straie rromanes.

 

Marti, 13 iulie, fiul lui Florin Cioaba, Dorin, a anuntat ca tatal sau este internat in stare grava in Antalya, dupa ce a suferit un preinfarct. Familia Cioaba se afla in vacanta in Turcia.

 

Vineri seara, a suferit o interventie chirurgicala la spitalul universitar Akdeniz, din aceeasi provincie a Turciei, unde a i-a fost montat un dispozitiv de asistare circulatorie, care sa-i ajute inima sa pompeze sange.

 

Cel mai probabil tronul sau va fi mostenit de Dorin Cioaba, fiul cel mare, care se bucura de increderea membrilor etniei.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate