Scurtcircuit

          Filmul  "Scurtcircuit", productie impresionanta prin care sunt reflectate evenimente in stransa legatura cu incendiul produs la Maternitatea Giulesti din Capitala, va fi difuzat  de Kanal D. 

            Lungmetrajul, regizat si produs de Catalin Saizescu, are in distributie nume sonore ale filmului romanesc, precum Dorel Visan, Maia Morgenstern, Magda Catone, Claudiu Bleont, si prezinta drama omului simplu prins in mecanismul unui sistem social disfunctional, ce poate ucide. 

            Pornind de  la realitatea cruda a adolescentelor care devin mame,  trecand prin suferintele unei familii modeste, care se zbate sa supravietuiasca, si culminand cu tragedia mortii nou-nascutilor, in urma unui lant al slabiciunilor- erori umane, coruptie, disfunctionalitati ale sistemului medical-, filmul isi trece publicul print-un carusel de emotii, facand apel si la constiinta fiecaruia dintre privitori.

            Melania (Maruca Baiasu), o eleva de 15 ani, provenind dintr-o familie modesta, cu tatal somer, ramane insarcinata. Un coleg de clasa, Emi (Manuel Nicolae), este parintele copilului.  Mamele minorilor ii despart pe cei doi si hotarasc sa dea spre adoptie copilul ce urmeaza sa vina pe lume. Un functionar  gaseste cadrul legal pentru vanzarea bebelusului, iar pe acest traseu, mita e solutia obligatorie. La o zi dupa ce Melania naste, salonul de terapie intensiva unde se afla micutul este mistuit de flacari.  Evenimentele care au precedat si urmat tragediei formeaza tabloul complet al dezastrului.

distributie - Dorel Visan, Maia Morgenstern, Magda Catone, Claudiu Bleont

Cookies