“Destăinuiri”, o dramă psihologică inspirată din poveşti adevarate, un serial despre traumă și speranță

Kanal D le aduce fanilor genului o producție impresionantă, “Destăinuri”/ original: “Kirmizi Oda”

Astfel, după ce a impus trendul serialelor turceşti în România, Kanal D vine şi de această dată cu o abordare inedită, apropiată de un public fidel, consumator de poveşti de viaţă inspiraţionale.

Acțiunea serialului "Destăinuiri" se desfășoară într-un cabinet pshihologic din Istanbul, un loc încărcat de emoție și de destăinuiri, unde vin să-și găsească împăcarea și vindecarea persoane vulnerabile, cu istorii de viață încurcate, marcate de traume, de încercări teribile. Poveștile de viață dramatice sunt inspirate din realitate, în multe dintre acestea se vor putea regăsi cei din fața micilor ecrane.

Manolya (interpretată de Binnur Kaya) este terapeutul șef, o femeie puternică și încrezătoare, respectată de colegi și de clienții cabinetului. Misiunea ei este de a-i ajuta pe cei care îi calcă pragul cabinetului să își deschidă sufletul și să vorbească chiar și despre cele mai traumatizante experiențe și îngrijorătoare gânduri.  În afara biroului ei, Manolya este însă o femeie interiorizată, care ascunde multe secrete și propriile-i drame.

Dincolo de poveștile dezvăluite pe canapeua echipei de terapeuți ai clinicii, se derulează și fragmente din viața acestora. Relațiile dintre ei, dar și cele cu familiile lor fac parte din țesătura de povești care îi vor acapara pe telespectatori. Poveștile de viață dramatice dezvăluite în clinică vorbesc despre modul în care viitorul este afectat de experiențele trecute și despre cum comportamentele agresive și abuzive sunt moștenite de-a lungul generațiilor. Și chiar dacă abuzul este interzis prin legi și pedepsit în săli de judecată, rădăcinile răului și lipsa de iubire pot fi îndepărtate cu greu; iar aici intervine calitatea umană şi profesională a terapeuţilor, dar şi dorinţa de vindecare şi de deschidere către celalalt a “pacienţilor”.

"Destăinuiri" este un serial cu incărcătură emotională uriaşă, care spune cu precădere poveștile femeilor într-un moment în care lumea începe să înțeleagă provocările cu care se confruntă cele care trăiesc o viață oprimată într-un sistem patriarhal.

Productia s-a bucurat de un succes urias in Turcia, inregistrand si cote de piata de 30%, in Prime Time, pe statia unde a fost difuzat, TV8.

În distribuția serialului se regăsesc actori îndrăgiți de publicul din România, pe care telespectatorii i-au mai putut urmări de-a lungul timpului în seriale turcești, tot la Kanal D. Dintre aceștia îi amintim pe Evrim Alasya (Güneş), Salih Bademci, (“Mireasă din Istanbul”), Celil Nalcakan (“Totul pentru familia mea”) și, de asemenea, Erkan Petekkaya (“Furtună pe Bosfor” şi “Tradarea”).

  • Distribuția: Binnur Kaya, Erkan Petekkaya, Celil Nalcakan, Evrim Alasya