CLONA UCIGAŞĂ ne povesteşte despre un criminal în serie, psihopat, pe nume Garrotte, cunoscut şi sub porecla de «Torţa» (Jean-Claude Van Damme), şi despre Jack Riley (Michael Rooker), un poliţist care investighează crimele acestuia. Cândva idealist şi visător, Jake a văzut prea multe fapte oribile în decursul anilor pentru a nu deveni un cinic, ascunzându-şi tristeţea şi deziluzia sub o aparenţă ironică.

Jake este de mult timp pe urmele lui Garrotte, dar cadavrele se înmulţesc, iar el nu reuşeşte să rezolve cazul, deşi ucigaşul l-a ales drept confident, sunându-l de fiecare dată când mai comite o crimă.

Dezgustat de toate acestea, Jake îşi dă demisia, dar tocmai atunci i se cere să ia parte la un proiect top-secret menit să îl elimine pe Garrotte.

Noul «asistent» al lui Jake este o copie (celălalt Van Damme), clonatã cu ajutorul ADN-ului asasinului, care împărtăşeşte durerea şi amintirile acestuia, şi care l-ar putea ajuta pe Jake să-şi ducă misiunea la bun sfârşit. Noua creatură are moştenirea genetică şi inteligenţa lui Garrotte, dar îi lipseşte experienţa de viaţă. Deşi, la început, Jake este sceptic şi îl forţează să treacă rapid prin toate etapele maturizării, încetul cu încetul îşi dezvoltă o legăturã afectivă ciudată cu acest dublu al duşmanului său de moarte.

Îsi va face Clona datoria de a-l prinde pe criminal, sau chemarea ADN-ului se va dovedi mai puternică?

titlu original - Replicant

distributie - Regia: Ringo Lam; Cu: Jean-Claude Van Damme, Michael Rooker

anul - 2001

genul - Acţiune

Cookies