Nu se poate nega faptul ca Britanicii iubesc câinii. Jumatate din toate familiile au un animal de companie şi 8 milioane dintre ele sunt caini. Dar cat de mult stim despre cel mai bun prieten al omului, cainele?

Formatul este un nou concurs care pune prietenii noştri canini în lumina reflectoarelor. O să descoperi aptitudini şi abilităţi care te vor uimi - de la Chihuahua care
poate auzi oile, la Russell Jack, care poate face treburile casnice. Dar acest lucru nu este doar un
serial despre trucuri - este un spectacol care explorează şi celebrează mintea inteligentă, abilităţi fizice incredibile şi caracteristicile naturale incredibile ale tuturor câinilor.
Vom descoperi ştiinţa din spatele acestor abilităţi extraordinare si vom împinge acele abilităţi la extreme ... Punem o  întrebarea finală: Ar  fi posibil ca un câine sa piloteze un avion ??

Expertii si oamenii de stiinta vor explora comunicarea, empatia, memoria, rationamentul si modul de rezolvare a problemelor, astfel incat sa putem vedea cat de capabili sunt cainii.

Vedetele show-ului sunt 12 caini, din centre de salvare, alaturi de trainer-ul Victoria Stilwell, un psiholog de animale, vedeta de televiziune Mark Vette si profesorul Adam Miklosi, co-fondatorul „Family Dog Project”