Fetita sechestrata de proprii parinti isi revine! O tara intreaga a fost ingrozita de cazul ei

Dureroasa intrebare: Cum e mai bine pentru biata fetita, acasa, langa parinti, inchisa intr-o carcera mizera sau intr-un centru de plasament?

Copilul chinuit din Buzau, a carui suferinta a ingrozit o tara intreaga, are acum unde sa doarma, ce sa manânce si, mai ales, se bucura de dragoste... din partea unor straini.

Inchisa intr-o incapere unde nu patrundea lumina, fara mancare si fara apa. O adevarata camera de detentie care nu a fost probabil niciodata zugravita. Asa am gasit-o pe copila de 13 ani. In loc de pat avea o saltea gaurita, asezata direct pe pamant. Nici urma de lenjerie sau perna! Impreuna cu asistentii sociali am luat-o pe micuta si am dus-o la spital. De acolo, a ajuns la un centru specializat pentru copiii cu handicap grav. Copila are acum o noua familie, una care o iubeste si are grija de ea. Are patul ei, unul adevarat, primeste hrana,  jucarii si toata atentia asistentelor.

„Este o munca foarte grea, cu o echipa de specialisti in spate, dar nu este imposibila. Daca pui dragoste si rabdare, rezultatele cu siguranta vor veni!”, ne-a spus Iulica Zinca, Director al Centrului Pentru Copiii Cu Handicap Grav, Buzau. E alaturi de copii cu aceleasi probleme ca ale ei. Anii plini de lipsuri si-au pus amprenta asupra fetei. A trait izolata, asa ca se teme de oameni. Tipa atunci cand asistentele merg sa o vada si refuza jucariile.

„ Ii place sa se joace cu o sticla de plastic. Noi i-am oferit o gama larga de jucarii, fel de fel de lucruri personale, dar a ales o sticla de plastic!”, ne-a spus directoarea Centrului.

Simona este una dintre asistenele care au grija de fetita. E dedicata trup si suflet. Vine cu drag la centru si nu pleaca inainte sa  se asigure ca toti cei peste 30 de copilasi sunt bine:„Fara dragoste cred ca nu ai putea luca cu copii cu probleme. Fiecare dintre noi, toate colegele punem dragoste in tot ceea ce facem pentru ca altfel nu cred ca am putea lucra. ”

Am mers, din nou, si la casa copilei. Acolo unde a stat prizoniera. I-am gasit parintii prinsi pana peste cap cu renovarile. Camera in care era tinuta fata e acum de nerecunoscut. Salteau gaurita a disparut, iar peretii au fost tencuiti. Mai e mult de munca, dar pare sa fie un inceput. A fost nevoie de interventia asistentilor sociali si a politiei pentru ca cei doi sa scoata gunoaiele din casa. Spun ca le este dor de fetita, dar nu au mers sa o vada pana acum. In schimb ii vad pe ceilalti doi copiii care stau la o vecina. Nu au voie sa-i ia acasa pana cand nu vor fi capabili sa le asigure un trai decent.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate