Festin culinar in Oltenia! Iata cum petrec oltenii "Ziua recunostintei", in avans, de dragul deliciilor pregatite

Curcanul, dovleacul, nucile si vinul nu lipsesc, prin traditie, de la rasfatul culinar.

Sa tot fie vreo patru secole de cand americanii se aduna cu familia in jurul mesei, in ultima zi de joi din an, sa-si arate multumirea pentru recoltele bogate.

Acasa la maestrul Constantin Lataretu, se sarbatoreste "Ziua Recunostintei" mai devreme, cu un adevarat rasfat culinar: friptura de curcan cu sote gradinaresc. Simbolul acestei sarbatori este curcanul care nu se aseaza tava pana nu este uns cu ulei de masline, presarat cu multe condimente si stropit cu vin alb, si abia apoi ajunge in vatra dogoritoare, unde va sta pana se rumeneste bine.

Acest deliciu culinar se serveste cu o garnitura de legume, un sote gradinaresc realizat din ardei gras, ardei kapia, ceapa rosie, praz, vinete, morcov, ceapa verde si rosii.
La toate aceste bunatati se adauga un desert delicios incropit din gutui umplute cu miere si nuca macinata, care se caramelizeaza la cuptor.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate