Farse de 1 aprilie 2023 pentru prieteni: Cele mai amuzante păcăleli

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 31 dec 2023, 03:10

Iată o serie de câteva farse pe care le puteți face persoanelor dragi pe data de 1 Aprilie.

Sursa: https://pixabay.com/

De 1 Aprilie românii adoră să le facă farse celor dragi.

Iată o serie de câteva farse pe care le puteți face persoanelor dragi pe data de 1 Aprilie.

Când a fost sărbătorită prima dată Ziua Păcălelilor

Obiceiul de a face păcăleli de 1 aprilie este unul vechi de câteva secole. Precursori ai April Fools' Day- Ziua Păcălelilor în variantă autohtonă- ar putea fi festivalul roman Hilaria, care se desfăşura pe 25 martie, şi Medieval Feast of Fools, care se desfăşura pe 28 decembrie, o zi care încă este sărbătorită în unele țări de limbă spaniolă.

Citește și: Tradiții de 1 aprilie 2023: Ce trebuie să faci în această zi pentru a avea noroc toată lună?  

Cea mai veche referire la Ziua Păcălelilor pare a fi un fragment dintr-un poem flamand din 1539, în care un bărbat şi-ar fi păcălit servitorul chiar într-o zi de 1 aprilie.

Din timpuri străvechi, popoare din Europa au celebrat Anul Nou în jurul datei echinocțiului de primăvară.

Însă, odată cu stabilirea datei de 1 ianuarie ca primă zi a anului, cei care uitau de schimbare au devenit victime ale glumelor sau farselor.

Potrivit legendelor glumele şi farsele din jurul primei zile a lunii aprilie datează din vremea romanilor. Romanii şi celții sărbătoreau un festival de glume în perioada echinocțiului de primăvară.

Ce farse le puteți face celor dragi de 1 Aprilie?

Dacă te afli la școală, cumpăra o pungă de chipsuri cât mai mare, de preferat dintre cele mai scumpe, toarnă piper măcinat peste chipsuri și agită punga astfel încât să nu verși conținutul. Mergi la colegii de serviciu sau de clasă și servește-i aieptându-le reacția.

Dacă ai timp şi un prieten care știi că are simțul umorului, învelește-i mașina cu ziare sau hârtie igienică.

Poți să faci asta şi în timpul zilei, chiar dacă sunt trecători. Toți vor râde de ceea ce aveți de gând să faceți.

Înlocuiește-i tastatura iubitului/iubitei cu una veche în care ai plantat și udat, din timp, semințe de gazon. Va avea o surpriză să vadă o mică grădină, crescută printre taste.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Înlocuiește pozele colegilor pe care le au pe birou cu pozele șefului.

Ia o bucată de carton, dă-o prin ou şi prin pesmet, apoi pune totul în tigaie. După ce s-a prăjit, îți poți servi prietenii cu "delicatesa" respectivă.

Pune colorant alimentar pe robinetul de apă. Nimeni nu-și dorește dimineața să se spele cu apă roșie, galbenă, albastră.

Decupează – din hârtie de culoare închisă – câteva forme de insecte si lipește-le pe interiorul abajurului unei lămpi apoi aprinde lumina.

Biscuiți cu cremă. Pune pastă de dinți în loc de cremă, între doi biscuiți. Lipește cu bandă dublu-adezivă o monedă pe parchet sau linoleum.

Acadele cu broccoli. Pune broccoli pe băț și învelește-l astfel încât să arate ca o acadea.

Citește și: Vești bune pentru acești angajați! Se încasează salariile mai devreme în aprilie

Umple un pahar cu suc și gelatină, pune și un pai în pahar. Lasă gelatina să se întărească peste noapte. Oferă o băutură răcoritoare. Poți să amesteci și gelatina cu lapte și să oferi un neobișnuit pahar cu lapte.

Înlocuiește zahărul cu sare în recipientul pe care părinții tăi îl folosesc dimineața pentru cafea. Aceștia vor avea parte de un început de zi amuzantă.

Sursă: libertatea.ro