Explozii repetate la statia de metrou Piata Romana din Bucuresti. Ce s-a intamplat azi-noapte

Joi noaptea a avut loc la metrou, in statia Piata Romana, cel mai mare exercitiu militar organizat de NATO.

Explozii repetate au avut loc la statia de metrou Piata Romana din Bucuresti si peste 200 de oameni au ramas blocati in garniturile de tren. Acesta este scenariul unui amplu exercitiu militar in care aproape 350 de pompieri, paramedici si medici militari au fost mobilizati, in cursul noptii. Salvatorii romani au fost ajutati de partenerii din Ungaria.

In urma exploziilor, multe persoanele afectate au ramas blocate in doua garnituri de tren, una aflata in statie, cealalta, in tunel. 160 de persoane au fost evacuate prin statia Piata Romana, in apropierea careia s-a produs incidentul. 20 de victime au fost salvate in statia Universitate si alte 20, in cea din Piata Victoriei, conform digi24.ro.

Pentru acest exercitiu a fost nevoie de interventia echipelor de cautare-salvare ale Romaniei si ale Ungariei.

Pe masura ce erau aduse la suprafata, victimele au fost preluate de 30 de ambulante civile si 10 ambulante militare. Ranitii au fost transportati la Spitalul Militar Central, Spitalul Universitar si Spitalul Floreasca. Pentru ca numarul de paturi nu erau suficient, la Academia de Studii Economice a fost amplat un spital de campanie in care au fost dusi cei aflati in stare foarte grava.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate