Explozie de culoare la cea de-a VII-a ediție a Taberei Internaționale de Pictura în aer liber de la Nenciulești

Autor: Alice Popescu

Inca un sezon cu un regal de pictura fara egal in Nenciulești!

Ca de fiecare data, amfitrionul, gazda si totodata initiatorul acestei tabere unice in tara este artistul plastic Tudor Șerbănescu care are lucrari expuse in cele mai renumite galerii de arta din Europa si America.

Editia a-VII-a a "Taberei Internationale de Pictura in Aer Liber" reprezinta totodata o punte culturală între locuri din diferite puncte ale planetei; anul acesta vor participa artiști din Pakistan, Kazahstan, Turcia, Italia, Kosovo, Finlanda,Peru și România, un total de 14 artiști.

Deschiderea taberei va fi pe 30 mai la ora 17.00 la Centrul Cultural din comună, vor fi prezentați artiștii, urmând apoi, un spectacol de cântece și dansuri susținut de Ansamblul,, Burnasul,, din Alexandria. Pe parcursul unei săptămâni, artiștii vor picta, vor vizita locuri din zonă, vor interacționa cu localnicii. Specificul acestei tabere este faptul că artiștii sunt găzduiți la familii din sat legându-se multe prietenii durabile, artiștii cunoscând la sursă cum trăiesc românii la țară.

"Tabara de pictura este realizarea unui vis implinit in satul natal si un omagiu adus parintilor mei. Vreau sa transmit mai departe frumosul pe care mama l-a sadit in mine si pe care l-am ocrotit de-a lungul anilor cu speranta ca il pot lasa mai departe.

Avem nevoie de frumos si arta, de cultivarea mintii si a sufletului, intr-o lume pe repede-inainte.


Sunt incantat sa vad ca acestui gand rezoneaza tot mai multi oameni insetati de cultura din toate colturile lumii si pe care cu deosebita onoare ii avem ca oaspeti.

Vor descoperi nu doar peisajele pitoresti ci si originalitatea si intelepciunea satului romanesc," a conchis artistul plastic si promotorul acestui eveniment, Tudor Serbanescu.

Cu lucrările realizate în timpul taberei se va face o expoziție la Alexandria pentru ca lucrările lor să fie cunoscute de un public cât mai larg. Alături de Asociația Centro Pro Arte Alexandria, inițiatoarea proiectului, participă la organizarea evenimentului și Primăria Nenciulești, CJCPCT Teleorman, SCECS Roșiori de Vede.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Artiștii invitați să participe la tabără sunt: Petri Hilden, Giulia Iosco, Haleem Khan Bareach, Faruk Celik, Hasan Erdogan, Veciye Duzaratoglu, Mira Kir, Avni Xh Behluli, Juan Carlos Nanake, Roberta Grigoroiu, Laura Culcea, Diana Badea, Tudor Șerbănescu și Cornelia Mâțulescu.

Artistul Avni Xh Behluli va deschide o expoziție de grafică la Casa de Cultură din Roșiori de Vede în ziua de vineri, 31 mai 2024.

Cine este pictorul care trasforma Teleormanul intr-o sarbatoare a culorii la inceput de vara

Tudor Serbanescu face parte din Garda Regala Spaniola, cu titlul onorific, fiind primul pictor strain caruia i s-a permis sa faca portretele familiei regale. Are 2 carti scrise despre el, prima in 2012 de catre 6 autori spanioli “Tudor, textos sobre su obra” si a doua “Tudor si portretele sale” scrisa in 2022 de autorul spaniol Hector Martinez Sanz, profesor universitar. A primit premiul la Gala celebritatilor din Madrid in 2010. Din 2018 organizeaza Tabara internationala de pictura in aer liber Nenciulesti si este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Rusia.

Tudor Serbanescu s-a nascut in comuna Nenciulesti din Teleorman si cu modestia care-l caracterizeaza in ciuda palmaresului pe care l-a acumultat de-a lungul anilor, spune ca nu si-a imaginat vreodata faptul ca lucrarile sale au ajuns la New York, Madrid sau Moscova.

Mereu autodidact, Tudor Serbanescu a reusit sa-si perfectioneze stilul spunand ca pentru el pictura este un mod de viata: "Mai mult decât o pasiune. Este un mod alternativ de viaţă", a dezvaluit pictorul.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!