Exerciții de dicție: iată cele mai grele asocieri de cuvinte din Limba română

,
dictie
Cele mai grele exercitii de dictie

Pentru a dobandi cea mai buna pronuntie sunt necesare exercitii de dictie! Iata cele mai grele astfel de asocieri de cuvinte din Limba romana.


In articol:

Se spune ca 95% dintre vorbitorii nativi de limba romana nu pot sa pronunte corect si clar exercitiul de mai jos. Fa testul si afla daca te numeri printre ei.

Cel mai greu test de dictie

Citeste cu voce tare, intr-un ritm mediu si nu silabisi cuvintele:

"Releurile rablelor liderului rebelilor libieni atinse de originalitatea nabucodonosoriană aproape imperturbabilă, nesemnificativă pentru antiperistaltismul prestidigitatorului erau de un primitivism extrinsec şi veneau pe filiera colaboraţioniştilor incompatibili cu senzaţia de incomprehensibilitate când, în inalienabilitate, se prind cu dinamism zglobiu la cimilituri infinitezimale marcate de insesizabilitate cu o idiosincrasie fantasmagorică şi abracadabrantă ireversibilă în contemporaneitate şi fără unilateralitate cu o megalomanie uzând un primitivism spasmodic şi zguduitor.

Manifeşti stupoare când pe o microfotoradiografie întrezăreşti o inexorabilă cifră treisprezece şi gândeşti: paraskavedekatriafobia e mai rea decât hipopotomonstrosecvipedaliofobia, dar mai uşoară decât venustrafobia, ablutofobia sau chiar logizomecanofobia.

A fost diagnosticat otorinolaringologic cu rinodislalie acută din cauza mucezelii inflourescente ce se întrepătrunde buconazofaringian cu o discopatie neidentificabilă laparoscopic cu chintesenţă lamelibranhiată a acidului dezoxiribonucleic care a ajuns la desuetudine din cauza acidului acetilsalicilic, care cu recrudescenţă antispasmodică ucide microorganisme dicotiledonate sau monocotiledonate culese dintr-o zarzavagerie paralelipipedică prelucrată din obiecte contondente fără unilateralitate sau fotoluminiscenţă.

I se înceţoşează mintea în mod anatomopatologic când priveşte demonstraţia ireversibilă, de o neinteligibilitate transcendentală a muşchiului sternocleidomastoidian şi se gândeşte cu impasibilitate minuţioasă la vicisitudinile de imponderabilitate a şasiurilor săseşti cuprinse de un scurtcircuit electric neelucidat.“ fragment din manualul de dictie "Sase sasi in sase saci", de Carmen Ivanov.

ras
Exercitiile de dictie pot sa fie amuzante

Citeste si: Când apare sezonul 4 al serialului Netflix Stranger Things

Iata si alte exercitii de dictie

Citește rar și cu atenție:

Boul breaz Bârlobreaz

Lesnea zice Boul Breaz

Dar mai lesne-a dezbârlobrezi

Bârlobrezitura din boii Bârlobrezenilor.

Citește rar și cu atenție:

Nici n-am spus c-am spus c-oi spune

Când oi spune chiar c-oi spune

Ca să spun c-am spus c-oi spune

Când oi spune dac-oi spune

Citește rar și cu atenție:

Pila-n pungă, punga-n pilă,

pilalău cu pila lungă

pilește pila pilii cu pila lungă pe dunga pilii

până când punga-n pilă a pilit pila pilită-n dungă.

Citește rar și cu atenție:

Capra neagră-n piatră calcă,
Cum o calcă-n patru capra!
Crapă capul caprii-n patru,
Cum a crăpat piatra-n patru!
Capra neagră calcă-n clinci,

Crapă capul caprii-n cinci,
Cum a călcat capra-n clinci.
Capra paște lângă casă
Capul caprii crape-n șase!
Capra noastră n-are lapte

Crăpa-i-ar coarnele-n șapte!
Capra-n piatră a călcat
Piatra-n patru a crăpat,
Povestea s-a terminat!

Citeste si: 20 de citate înțelepte care te vor face să gândești dintr-o altă perspectivă

Citeste si: Cele mai amuzante meme despre coronavirus. Oamenii știu să facă haz de necaz!

 

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Misha, atac dur pe Internet! Fosta soție a lui Connect-R nu a mai suportat și a răbufnit: "Sunteți niște nenorociți, iar copilul meu SUFERĂ din cauza voastră!"

Donald Trump spune că hashtagurile care îl vizează reprezintă o 'ameninţare la adresa securităţii naţionale'

Cei care au această grupă de sânge sunt egoiști și răutăcioși! Ce alte trăsături mai au! Descoperire de ultimă oră a cercetătorii japonezi

Gica Popescu a facut dezvaluiri tulburatoare, in cadrul emisiunii „40 de intrebari cu Denise Rifai”, difuzata de Kanal D! „M-am prabusit pe scaun si am inceput sa plang in hohote”

Bianca Comănici, prima reacție după ce Ștefania a spus că fost agresată de fostul iubit: "Dacă mi s-ar întâmpla mie..." Ce dezvăluiri a făcut?


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies