Evenimente dedicate special pentru Ziua Pompierilor, 13 septembrie 2019

Evenimente dedicate special pentru Ziua Pompierilor incep la Monumentul „Eroilor Pompieri” din București, cei mai merituoşi militari urmând să primească distincţiile anului.


In articol:

Evenimente dedicate special pentru Ziua Pompierilor, 13 septembrie 2019

Festivitatea va cuprinde ceremonii militare şi religioase, precum şi conferirea însemnelor onorifice ‘Pompierul de onoare al anului’ şi ‘Salvatorul de onoare al anului’ celor care s-au remarcat prin obţinerea unor performanţe profesionale deosebite, servicii de excepţie şi acte de eroism în executarea misiunilor. Vor fi acordate insigne onorifice celor mai merituoşi militari, desemnaţi ‘Salvator de Onoare’, respectiv ‘Pompier de Onoare’ ai anului”, potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, informeaza europafm.

Citeste si: Avertizare ANM! Vremea se strica, iar frigul si ploile vor domina in toata tara

Momentul aniversar i se va încheia cu defilarea Detaşamentelor de Onoare ale IGSU Bucureşti – Ilfov, precum şi a tehnicii de intervenţie specifice structurilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Tot vineri, de  Ziua Pompierilor din România, publicul va putea vizita gratuit Foişorul de Foc, în intervalul orar 8,00 – 16,00.

Sâmbătă, IGSU „Dealul Spirii” Bucureşti- Ilfov îşi aşteaptă vizitatorii la expoziţiile de tehnică şi exerciţiile demonstrative pregătite special pentru ei în parcul Carol din Bucureşti, de la 10,00 şi 18,00.

Duminică, în intervalul 10,00 – 18,00, subunităţile operative din cadrul IGSU îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, evenimentul constituind un bun prilej pentru ca cei interesaţi să cunoască activităţile şi misiunile specifice armei. Totodată, vor fi organizate ateliere de lucru, în scopul conştientizării cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Citeste si: Cutremurator! S-a calculat intervalul la care se sinucide cate un om pe planeta

Ziua Pompierilor, 13 septembrie- sarbatoarea

Ziua Pompierilor din România este o sărbătoare anuală care comemorează în fiecare zi de 13 septembrie Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la București între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

Această zi a fost desemnată ca Zi a pompierilor din România, în cinstea eroismului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri în acea luptă din timpul Revoluției Române din 1848. Legal, oficializarea ei s-a produs începând cu anul 1953.

Citeste si: Locuri de vizitat in septembrie. Romania sau strainatate? Tu alegi

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate