EVALUAREA NATIONALA: Elevii sustin proba la Limba si literatura romana

Evaluarea Nationala din acest an incepe luni si se incheie miercuri, 166.617 absolventi de clasa a VIII-a fiind asteptati la cele trei probe scrise (Limba romana, Limba materna si Matematica) ale examenului, al carui rezultat va avea o pondere de 75% in media de intrare la liceu.

Luni, va avea loc prima proba scrisa, la disciplina Limba si literatura romana, din cadrul Evaluarii Nationale. Marti, elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna vor sustine proba scrisa la Limba si literatura materna, iar miercuri va avea loc ultimul test din cadrul Evaluarii Nationale, proba scrisa la Matematica, a anuntat Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Afisarea rezultatelor se va face pe data de 27 iunie, pana la ora 16:00, dupa care vor putea fi depuse contestatiile (pana la ora 20.00). Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 1 iulie.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educatiei Nationale, sunt asteptati sa se prezinte la probele din cadrul Evaluarii Nationale 166.617 absolventi. in iunie 2013, au participat la Evaluarea Nationala 162.331 absolventi.

Incepand din acest an, in calcularea mediei de admitere in liceu, media de la Evaluarea Nationala reprezinta 75 la suta, fata de 50 la suta in anii trecuti, scazand astfel la 25 la suta ponderea notelor din ciclul gimnazial.

Sursa: Mediafax.

Citeste si: Semnal de alarmă de la OMS România! Mesaj clar pentru românii. Nu e de joacă - capital.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies