Este oficial! Noi zile libere de la stat: Cine sunt norocoșii

Veste imensă pentru milioane de bugetari. Vor avea parte de noi zile libere de la stat. Este oficial, proiectul de lege a trecut deja de Senat.


In articol:

Veste imensă pentru unii dintre bugetari. O lege extrem de important a trecut deja de Senat. Aleșii au adoptat proiectul legislative prin care acordă zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu.

Comisia pentru învăţământ a dat raport de admitere.

„Se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ unde aceştia sunt arondaţi, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu. (….) Persoanele au dreptul la zile libere plătite, pe toată perioada în care autorităţile competente decretează închiderea unităţilor de învăţământ respective”, se arată în proiectul iniţiat de deputaţi ALDE şi PSD.

zile libere

Beneficiarii acestui proiect de act normativ sunt părinţii ai căror copii au vârsta de până în 12 ani, înregistraţi în cadrul unei unităţi de învăţământ, precum şi părinţii copiilor cu dizabilităţi înregistraţi în cadrul unei unităţi de învăţământ.

Zilele libere se acordă la cererea unuia dintre părinţi, respectiv a tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale, mai prevede proiectul. „Zilele libere se acordă pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, semnată de către ambii părinţi, cu excepţia familiilor monoparentale, depusă la angajator de către părintele care va supraveghea copilul în perioada menţionată”, se mai arată în proiect.

Citeste si: Criminalul din Faget a fost prins. Politistii sunt socati de ce a spus: "din cauza icoanei dintr-o camera". VIDEO

Citeste si: HOROSCOP 4 iulie: Zodiile care ar putea avea probleme la locul de muncă

Citeste si: Cearta apriga intre Bianca si Roxana! "Mai bine urata si cu creier decat... ca tine! Imi trebuie paza!" Afla pana unde va ajunge conflictul dintre cele doua rivale, ASTAZI, de la ora 11:00 si 17:00, la Kanal D!

sursa: capital.ro

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate