Este dezastru pentru 500.000 de romani! Anunt de ultima ora!

Cei aproximativ 500.000 de români care muncesc în Marea Britanie vor fi afectați de o ieșire din Uniunea Europeană fără un acord între cele două părți

Negociatorul-şef al Uniunii Europene Michel Barnier a declarat că nu este optimist în privinţa şanselor de a se evita scenariul unui Brexit fără acord, deoarece Bruxelles-ul nu poate răspunde solicitărilor Londrei privind eliminarea plasei de siguranţă (clauza de backstop) din acordul de retragere al Marii Britanii din blocul comunitar, informează Reuters.

Citeste si: RĂSTURNARE DE SITUAȚIE ÎN CAZUL CARACAL! Telefonul Luizei Melencu, activ in apropierea de Arad

Într-un articolul publicat pe prima pagină a ziarului britanic Sunday Telegraph, Barnier scrie că aşa numita plasă de siguranţă trebuie păstrată pentru a proteja integritatea pieţei unice a UE, asigurând în acelaşi timp o graniţă deschisă Irlandei.

„Nu sunt optimist în privinţa evitării unui scenariu fără acord, dar va trebui ca toţi să continuăm să lucrăm cu hotărâre”, a declarat Barnier.

„Plasa de siguranţă reprezintă nivelul maxim de flexibilitate pe care UE îl poate oferi unui stat ne-membru”, a mai spus oficialul european.

sursa: capital.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate