Este dezastru! Nu mai sunt bani de salarii! Romanii raman fara bani de Sarbatori

,

Nu mai sunt bani de salarii! Romanii care raman fara bani chiar de Sarbatori, desi dezastrul era previzibil


In articol:

Aproximativ 100 de unităţi de învăţâmânt din Vrancea nu mai au bani de salarii pe următoarele două luni, profesorii privind cu îngrijorare situaţia mai ales în condiţiile existenţei unui guvern interimar, susţin reprezentanţii Sindicatul Liber din Învăţământ (SLI) Vrancea, potrivit capital.ro

La nivelul judeţului Vrancea sunt doar 20 de unităţi de învăţământ care se mai încadrează în buget până la finalul anului.

Asta înseamnă că în jur de 100 de unităţi de învăţâmânt nu mai au bani de salarii pentru lunile noiembrie şi decembrie. Situaţia se datorează acestui cost standard pe elev, care stă la baza constituirii bugetului fiecărei unităţi de învăţâmânt. Data de 14 noiembrie este o dată neagră pentru noi, pentru că în multe unităţi de învăţâmânt nu există bani de salarii”, a declarat Constantin Ionescu, liderul SLI Vrancea.

Potrivit acestuia, situaţia se repetă, din 2011, la finalul fiecărui an, dar, în acest moment, preocuparea în rândul cadrelor didactice este mare din cauza lipsei unui guvern care să facă rectificarea bugetară necesară.

Citeste si: "Există riscul să nu se poată plăti salariile". Ludovic Orban trage un semnal de alarma

Citeste si: Taxa de poluare Oxigen a fost adoptată în București! Ce mașini vor fi interzise

Citeste si: Se dau bani! Rares Bogdan: "Iata o oportunitate fantastica". Ce conditii trebuie sa indeplineasca romanii care vor banii

Este dezastru! Nu mai sunt bani de salarii! Romanii raman fara bani de Sarbatori

Această situaţie trenează din perioada 2011, de când a fost introdus acest cost standard şi nu este doar în judeţul Vrancea, ci la nivelul întregii ţări. Nu am ajuns niciodată în situaţia ca în luna noiembrie să nu fie bugetele rectificate şi banii necesari pentru salarii. Ne gândim cu groază, pentru că guvernul este interimar, ministrul Educaţiei nici nu există, nici nu ştim exact cum să punem problema, care necesită o rezolvare cât mai urgentă”, a spus Ionescu.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea dau asigurări că vor fi bani pentru salariile profesorilor, fiind solicitată deja ministerului o rectificare bugetară de circa 30 milioane lei.

„S-a făcut către minister un raport sintetic privind situaţia managementului financiar a sistemului de învăţâmânt în judeţul Vrancea. Într-adevăr, aşteptăm o rectificare. Toţi profesorii şi-au primit salariile la ora actuală şi nu cred că ar fi probleme nici luna viitoare.

Ar fi probleme de o diferenţă care este prognozată pentru jumătate din luna noiembrie şi luna decembrie. Ca atare, am solicitat rectificare bugetară în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei. Nu suntem numai noi, toate judeţele sunt în aceeaşi situaţie”, a declarat Dorin Cristea, inspectorul general al IŞJ Vrancea.

sursa: capital

Citeste si: Pensiile sunt in pericol! "E o panica in tara de nedescris". Ce spune Marius Budai

Citeste si: Sute de mii de români s-au trezit astăzi cu bani în conturi! Ce s-a întâmplat

Citeste

si: Se dau bani de la stat. 400 de lei pe langa pensie. Ce trebuie sa faci ca sa ii primesti

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Carmen de la Salciua si Culita Sterp sunt un cuplu! Cei doi nu se mai feresc

TRAGIC: Un angajat al Termocentralei Mintia s-a sinucis. Urma să fie concediat

Băutura care poate declanșa cancerul. Este oficial: una din 25 de persoane bolnave se îmbolnăvesc din această cauză. STUDIU

Rugăciunea săptămânii 28 octombrie – 3 noiembrie! Sfântul Arhanghel Mihail te păzește de rele

Alertă meteo! Un val de aer polar loveste Romania. De marti se schimba vremea

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies