Este al doilea an în care sărbătorim Crăciunul în pandemie. Ce restricții au fost introduse

,
Covid

Este al doilea an în care sărbătorim Crăciunul în pandemie. Ce restricții au fost introduse

[Sursa foto: PixaBay]

Spre deosebire de anul trecut, cetățenii români au parte de mai puține restricții în perioada Sărbătorilor de iarnă.


In articol:

Este al doilea Crăciun pe care-l sărbătorim în pandemie. Guvernul a aprobat relaxări precum eliminarea restricțiilor de circulație pe timpul nopții, eliminarea măștii în spațiile deschise neaglomerate, iar oamenii pot petrece Ajunul în restaurante dacă fac dovada vaccinării, trecerii prin boală sau unui test negativ COVID-19.

De ce relaxări vom avea parte de Crăciun și de Revelion

Covid

De ce relaxări vom avea parte de Crăciun și de Revelion

[Sursa foto: PixaBay]

În Ajunul Crăciunului, dar și de Revelion, restaurantele vor fi deschise toată noaptea, dar accesul se va face doar p baza certificatului verde care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau rezultatul negativ al unui test COVID-19, antigen sau RT-PCR. Condiția în care restaurantele și localurile pot rămâne deschise este să funcționeze la maxim 50% din capacitatea lui.

Citeste si: Ce program au mall-urile din București de Crăciun 2021 și Revelion 2022. Zilele în care magazinele vor fi închise

Din nefericire pentru tineri în special, cluburile, discotecile și barurile vor rămâne închise și în noaptea de Crăciun și de Revelion. De asemenea, este interzisă organizarea de evenimente private precum nunți și botezuri.

Încă o relaxare introdusă este eliminarea obligativității purtării măștii de protecție pe stradă, în zonele unde nu este aglomerat, magazinele și restaurantele au program prelungit iar accesul în mall-uri se poate face și pe baza testului antigen/RT-PCR cu rezultat negativ.

Citeste si: Vremea de Ajunul Crăciunului: Vine un val de căldură pe 24 decembrie 2021! Temperaturi mult peste medie! Prognoza meteo ANM

De asemenea, se permite accesul pe baza testului negativ în centrele şi parcurile comerciale, precum şi cazarea în unităţile turistice.

Diferit față de anul trecut, când circulația între orele 23:00- 05:00 a fost complet interzisă, în afara cazurilor urgente, vor fi permise și petreceri în aer liber în noaptea de Revelion.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Două turiste, ameninţate de un angajat al unui restaurant din Mykonos, după un prânz de 600 de euro

Vremea de Crăciun 2021. Prognoza meteo ANM sâmbătă, 25 decembrie 2021. Temperaturile cresc și revin ploile

Rusia, răspuns vehement pentru SUA după decizia Trezorerirei: 'Plata datoriilor se poate efectua în ruble'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce program au mall-urile din București de Revelion 2022. Ce magazine sunt deschise pe 31 decembrie 2021 și 1 ianuarie 2022

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies