Ernest si Simona Patruleasa au aflat de ce “In zbor barba nu creste”

Author: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 04:45

Joi, 20 septembrie, Simona Patruleasa, Raluca Lazarut, Ernest, Mihai Ghita, Cristina Cioran, Paula Chirila si Doru Serban au fost prezenti la Libraria Carturesti cu ocazia lansarii cartii “In zbor barba nu creste”, scrisa de Horia Rizea, un baiat de 13 ani, despre sora sa, diagnosticata cu autism.

 Evenimentul s-a inscris in campania “Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!”, initiata de Stirile Kanal D si Asociatia Invingem Autismul.

Horia le-a citit celor prezenti pasaje din carte si a tinut un scurt discurs, ca un om mare, dupa care a avut parte de prima sesiune de autografe din viata lui.

“Ma uit la Horia, e un copil extraordinar, mi-ar placea sa am un baiat ca el! Ii multumim ca ne-a facut acest dar minunat si ca ne-a ajutat sa privim lumea prin ochii surorii lui”, a spus Simona Patruleasa.


Intre Ernest si micutul scriitor s-a legat repede un dialog, pornind de la paginile cartii, continuand cu relatia dintre Horia si fratii lui si cu cele mai noi jocuri pe calculator.

“Stand de vorba cu Horia am aflat ca avem o pasiune comuna, jocurile pe calculator care presupun sa explorezi un spatiu, sa descoperi tot felul de secrete. M-a intrigat titlul cartii scrise de Horia, dar rasfoind -o, am reusit sa-i deslusesc sensul.
O replica din final este cheia. Va invit sa o cititi si sa descoperiti o perspectiva surprinzator de proaspata asupra lumii”, a spus Ernest.

Vedetele Kanal D au stat la rand pentru a intra in posesia autografului de la Horia, au interactionat cu parintii si copiii, au oferit la randul lor autografe si s-au fotografiat alaturi de cei prezenti la lansarea cartii “In zbor barba nu creste”.

Joaca si premii pentru copii, sambata, 22 septembrie, la Vitandis Shopping Center

Sambata, 22 septembrie, de la ora 15.00,
vedetele Kanal D, printre care Simona Patruleasa si Bianca Ionita, ii invita pe parinti si copii sa vina la Vitantis Shopping Center (Adresă: Şoseaua Vitan Bârzeşti, nr. 7 A; harta: http://www.vitantis.ro/contact/) si sa participe la atelierele de pictura si lucru manual organizate de Kanal D, Asociatia Invingem Autismul si programul Jucariada, cu sprijinul Butterfly Media Group, in zona special amenajata Yellow Place, din centrul commercial Vitantis. Copiii prezenti vor primi premii speciale din partea Vitandis Shopping Center si a partenerilor DOMO si Carrefour.
Grupul ContraPunct va sustine aceasta cauza cu dansuri si cantece.

Sambata, 15 septembrie, Stirile Kanal D si Asociatia Invingem Autismul au lansat Campania “Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!”. Astfel, telespectatorii Kanal D si nu numai, pot sprijini copiii afectati de autism prin donatii de 2 euro la numarul de sms 8842 (valabil in retelele Cosmote, Orange si Vodafone). Fondurile stranse in urma campaniei Stirilor Kanal D si Invingem Autismul vor ajuta la pregatirea specializata pentru scoala a copiilor care beneficiaza de serviciile Centrului Invingem Autismul si la formarea a 100 de cadre didactice din tara,
din gradinite si scoli de masa, in metode de predare pentru copiii cu autism.

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!