Era plasticului ia sfarsit! Anunt ISTORIC al Uniunii Europene

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 11 sep 2020, 04:10

Eurodeputatii au votat miercuri, in plenul Parlamentului European de la Strasbourg, in favoarea interdictiei pentru anumite obiecte din plastic de unica folosinta.

Astfel, peste 2-3 ani, vor fi interzise comercializarea mai multor tipuri de de poduse din plastic precum: paiele, tacamurile si farfuriile din plastic, betisoarele de urechi si materialele de pescuit. Pana in 2025, statele UE trebuie sa retragat 95%din plasticul de unica folosinta de pe piata.

Producatorii vor trebui sa plateasca pentru colectarea ambalajelor de plastic si vor primi ajutor pentru a dezvolta modalitati alternative de ambalare.

Produsele ce contin plastic vor fi etichetate pentru informarea consumatorilor despre impactul de mediu si despre modalitatile de reciclare, potrivit Agerpres.

La ce salarii vor putea ajunge românii, după ce salariul minim european va fi introdus

„In fiecare minut, o tona de plastic este deversata in oceanele noastre. Nimeni nu moare daca isi bea bautura fara pai, dar cati pesti nu au murit din cauza unor astfel de obiecte din plastic”, a spus eurodeputata din grupul S&D Christine Revault, Michele Rivasi.

Comisia Europeana propune si limitarea consumului unei alte categorii de produse cum sunt ambalajele de unica folosinta ppentru produsele de ti fast-food sau fructe.

 

 


Lacrimi și regrete în „Casa iubirii”! Nona nu vrea să continue cunoașterea cu Patrick: „Nu mi-aș dori să mai încerc să te cunosc mai bine, pentru că nu-mi plac oamenii falși”

Nona și Patrick au luat cina în camera roșie. Deși Patrick a fost fericit după întâlnire, Nona spulberă tot și îi aduce la cunoștință că nu mai vrea să-l cunoască din cauza comportamentului său.

Cookies