EMOTII MARI pentru Adrian Nastase. Fostul premier afla AZI verdictul in dosarul Zambaccian

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) se va pronunta luni in dosarul Zambaccian in care fostul premier Adrian Nastase este judecat pentru luare de mita si santaj, alaturi de sotia sa Dana Nastase, acuzata de complicitate la luare de mita, si de fostul inspector ITC Irina Jianu.

La ultimul termen din 19 decembrie 2013 procurorul de sedinta al DNA a cerut judecatorilor Instantei supreme condamnarea la o pedeapsa cu executare pentru luare de mita a lui Adrian Nastase si, de asemenea, o pedeapsa cu inchisoare pentru santaj, in dosarul "Zambaccian", informeaza Agerpres.

In acelasi dosar, procurorul a mai cerut condamnarea Danei Nastase la pedeapsa cu inchisoarea pentru complicitate la luare de mita si majorarea pedepsei pentru Irina Paula Jianu, insa a mentionat ca pentru aceasta a intervenit prescriptia faptelor.

La acest termen, procurorul a mai solicitat judecatorilor confiscarea contravalorii foloaselor necuvenite dobandite de Adrian si Dana Nastase. La randul lor, avocatii lui Adrian Nastase au cerut instantei rejudecarea dosarului Zambaccian.

In martie 2012, un complet de trei judecatori de la Curtea suprema l-a condamnat pe Adrian Nastase la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj si l-a achitat pentru infractiunea de luare de mita.

Magistratii au mai decis atunci achitarea sotiei lui Adrian Nastase, Dana Nastase, pentru infractiunile de complicitate la luare de mita si pentru spalare de bani si condamnarea la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru participatie improprie la folosirea la autoritatea vamala de documente false.

ICCJ a mai hotarat condamnarea Irinei Jianu la trei ani de inchisoare pentru participatie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamala.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate