Emisiunea "Sport, dietă și o vedetă", prezentată de Florentina Opriș, are la baza un program ce se dorește a fi un stimulent real pentru telespectatori pentru a face mișcare, pentru a adopta o alimentație sănătoasă.

De asemenea, informează publicul despre diversele forme de terapie alternative.

În fiecare ediție a emisiunii, Florentina Opriș are invitați specialiști din domeniul sănătății, diferite vedete și personalități din toate domeniile, pentru ne împărtăși care este stilul lor de viață, dar și sfaturi benefice despre alimentația sănătoasă și sportul de întreținere.

“Minte sanatoasă în corp sănătos” este motto-ul care aduce in lumina, la “Sport, dietă şi-o vedetă” nevoia de a găsi în permanenţă echilibru în stilul de viaţă, pornind de la alimentaţie, la modul in care gestionam timpul, la mişcare şi până la împărţirea justă a sarcinilor de peste zi, şi mereu găsind timp pentru noi înşine.  De acest echilibru depinde starea noastră de bine, şi numai găsindu-ne în această armonie cu noi şi cu cei din jur putem să avem o viaţa împlinită.

O prezenţă extrem de agreabilă şi de luminoasă, Florentina Opriş ne invită într-un spaţiu cald, intim, să impăratăşim informaţii utile, alături de invitaţi plini de energie şi gata să facă minuni în bucătăria pusă la dispoziţie de frumoasa prezentatoare. De la o simplă salată până la reţete mai complexe, dar la fel de benefice, toate propunerile culinare de la “Sport, dietă şi o vedetă” sunt gata să fie sursa de inspiraţie pentru toţi cei interesaţi de o viaţă sănătoasă.