Elon Musk a anunțat o amnistie generală pentru conturile suspendate ale Twitter. Decizia vine la câteva zile după ce contul lui Donald Trump a fost reactivat

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 25 aug 2023, 05:20

Elon Musk a anunțat o amnistie generală pentru conturile suspendate ale Twitter

Sursa: https://pixabay.com/

Twitter va acorda o „amnistie generală” conturilor suspendate.

Potrivit theguardian.ro, noul proprietar al Twitter a declarat o amnistie generală pentru utilizatorii blocați.

Twitter va acorda o amnistie utilizatorilor blocați

Elon Musk a declarat că o amnistie generală pentru utilizatorii blocați va începe săptămâna viitoare, după ce majoritatea celor care au votat într-un sondaj pe contul său au susținut această decizie. Această amnistie vine la doar câteva zile după ce liderul Twitter i-a reactivat contul lui Donald Trump, suspendat la rândul său după pentru incitare la violență după atacul asupra Congresului din 6 ianuarie 2021, tot în urma unui sondaj.

Noul director al companiei a anunțat o nouă consultare, în care întrebarea era dacă ar trebui să li se ofere o amnistie generală tuturor celor blocați, cu condiția ca aceștia să nu fi „încălcat legea sau să fi luat parte într-un spam flagrant”. Acesta nu a precizat la ce legi se referea. Sondajul a înregistrat peste 3,1 milioane de voturi, cu 72% în favoarea unei amnistii. Muska a transmis că: „Oamenii au vorbit.
Amnistia începe săptămâna viitoare”, și a mai adăugat că „Vox Populi, Vox Dei”, o expresie latină care înseamnă „vocea poporului este glasul lui Dumnezeu”.

Schimbarea şi haosul au marcat primele câteva săptămâni ale miliardarului ca proprietar al companiei Twitter. Elon Musk a concediat manageri de top, inclusiv pe fostul director executiv Parag Agarwal, şi a fost anunțat că înalți oficiali responsabili cu securitatea şi confidențialitatea au demisionat.

Citește și: Panica Twitter! Ce arata Elon Musk și sfera publică digitală?

Elon Musk a preluat controlul Twitter

Elon Musk, liderul Tesla şi SpaceX, a preluat compania Twitter după ce a încheiat achiziția rețelei de socializare pentru 44 de miliarde de dolari, potrivit mai multor articole din presa de specialitate americană.

Citește și: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”

El a postat pe Twitter mesajul „pasărea este eliberată”, într-o aparentă referire la încheierea tranzacției. Fostul șef al Twitter Biz Stone le-a mulțumit lui Parag Agrawal, Ned Segal și lui Vijaya Gadde pentru „contribuția lor” la proiect. Elon a avut timp să finalizeze achiziția rețelei de socializare, în caz contrar, un proces ar fi avut loc în noiembrie. Operațiunea a durat de la anunțul la sfârșitul lunii aprilie a unei oferte de achiziție de 44 de miliarde de dolari.

Actualul lider a căutat să iasă din ea în mod unilateral la începutul lunii iulie, acuzând compania că l-a mințit, însă consiliul de administrație al companiei a luat măsuri legale. Astfel că la începutul lunii, cu câteva zile înainte de deschiderea unui proces pe care Twitter părea pe cale să îl câștige, Elon Musk a acceptat în cele din urmă să închidă tranzacția la prețul convenit inițial.

Musk a spus că a cumpărat platforma de socializare pentru a ajuta omenirea și că a vrut ca „civilizația să aibă o piață digitală comună”.

Citește și: Angajații Twitter pleaca după ultimatumul de lucru "extrem de dur" al lui Elon Musk!

Ce a fost

Cine este Elon Musk

Elon Musk s-a născut pe data de 2 iunie 1971, în Africa de Sud, și este cel care a construit companiile Tesla, SpaceX, Neuralink și The Boring Company.

În calitate de lider al Tesla, Elon conduce toate activitățile de proiectare a produselor, de inginerie și de producție globală pentru vehiculele electrice, bateriile și produsele de energie solară ale companiei.

De când a fost înființată compania în 2003, misiunea Tesla a fost aceea de a accelera tranziția omenirii către energia sustenabilă. 

 

Taguri:

Astăzi, în cea mai recentă ediție a emisiunii matrimoniale „Casa iubirii”, fetele au corectat-o pe Lorena după ce aceasta s-a supărat pe ele pentru glumele nesărate făcute de Laurențiu.