Elevii vor ca instituțiile școlare să decidă singure dacă se închid sau nu când incidența depășește șase cazuri la mia de locuitori: „Nu transformați școlile în paturi de ATI”

,
restrictii

Elevii vor ca instituțiile școlare să decidă singure dacă se închid sau nu când incidența depășește șase cazuri la mia de locuitori: „Nu transformați școlile în paturi de ATI”

[Sursa foto: PixaBay]

Consiliul Elevilor dorește ca hotărârea legată de închiderea școlilor unde rata de incidență depășește șase cazuri de infectări cu COVID-19 la mia de locuitori să fie luată de fiecare institut școlar pe cont propriu.


In articol:

Consiliul Elevilor dorește ca hotărârea legată de închiderea școlilor unde rata de incidență depășește șase cazuri de infectări cu COVID-19 la mia de locuitori să fie luată de fiecare institut școlar pe

cont propriu.

Elevii vor ca instituțiile școlare să decidă singure dacă se închid sau nu când incidența depășește șase cazuri la mia de locuitori: „Nu transformați școlile în paturi de ATI”

„Lipsa testării periodice din școli, neglijența față de măsurile suplimentare de protecție pentru elevii cu boli cronice asociate și pragurile mult prea ridicate la care se închid unitățile de învățământ vor duce, în continuare, la vieți puse în pericol. De aceea, Consiliul Național al Elevilor își exprimă îngrijorarea cu privire la modul de funcționare a școlilor în localitățile unde rata de incidență depășește valoarea de 6 la mia de locuitori”, a comunicat, sâmbătă, Consiliul Elevilor.

Citeste si: Câți elevi fac școală în online în România, din cauza exploziei de cazuri noi de infectare cu Covid-19

„Este important ca particularitățile fiecărei unități de învățământ să fie luate în considerare, ținând cont de infrastructura disponibilă, mijloacele de testare disponibile sau numărul de infectări înregistrate.

Pragul de 50% din numărul total de clase aflate în online pentru schimbarea scenariului de funcționare al întregii școli nu ține cont de acești factori, ci, de multe ori, pune în pericol sănătatea elevilor chiar și în unitățile de învățământ unde acesta nu este atins”, mai precizează comunicatul transmis de Consiliul Elevilor.

Școală în regim online pentru elevii din localitățile în care rata de infectare a depășit șase infectări la mia de locuitori

restrictii

Părinții vor ca elevii să continue școala în regim online, acolo unde rata de infectare cu COVID-19 este prea mare

[Sursa foto: PixaBay]

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a solicitat miniștrilor Sănătății și Educației ca elevii din localitățile unde incidența COVID-19 depășește șase infectări la mia de locuitori să continue școala în regim online.

Citeste si: Cine va hotărî dacă orele vor continua în format online? Iată documentul emis de Ministerul Educației pentru toate unitățile de învățământ

În mai puțin de o lună de la începutul noului an școlar, aproximativ 13.000

de elevi şi 4400 de profesori s-au infectat cu virusul COVID-19.

Sorin Cîmpeanu a făcut declarații despre părinții care se tem să-și lase copiii la școală în localitățile unde rata de infectare este mare.

„Acei părinți care au o frică foarte mare pot face ceva extrem de util pentru copii: să se vaccineze. Și ei, și bunicii. Fac un apel ca părinții să nu își trimită copiii la școală, dacă au simptome specifice”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

În ce stare se află Andreea Mantea după ce a scăpat de COVID-19? „Mi-am revenit! Cred...”

Un pacient a suferit de Covid-19 timp de 300 de zile: simt că îmi ard picioarele

Armata Romana cauta voluntari care la nevoie pot fi trimisi la razboi. Ce salarii ofera si care sunt criteriile de recrutare

Atenție elevi și părinți! Se întâmplă de ASTĂZI în toate școlie din România. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul neașteptat

Sorin Cîmpeanu, declarații despre cum se vor susține examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională: „Vă garantez că vor fi cu prezenţă fizică, indiferent de condiţii"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies