Elevii incep astazi un nou an scolar. Vezi programul complet si ce noutati aduce

,
Elevii incep astazi un nou an scolar. Vezi programul complet si ce noutati aduce

Noul an scolar care incepe astazi vine cu mai multe schimbari, dintre care cea mai importanta este clasa zero.

De asemenea, ar putea aduce ca optiune pentru elevii din clasa a XII-a bacalaureatul profesional, dar in continuare scoala pare ca se afla intr-un experiment din care lipsesc rezultatele.

Elevii revin astazi la cursuri, dupa ce au stat cu o saptamana mai mult in vacanta de vara, dar au pierdut o saptamana din vacanta de Paste de anul viitor.

Scoala incepe in 17 septembrie, cu o saptamana mai tarziu decat era anuntat la sfarsitul anului scolar trecut, decizia fiind luata pentru rezolvarea problemelor pe care le aveau scolile, inclusiv cele legate de clasa pregatitoare, introdusa in premiera in ciclul primar.

Anul scolar 2012-2013 are 36 de saptamani de cursuri, insumand 178 de zile lucratoare. Semestrul intai incepe in 17 septembrie si se finalizeaza in 21 decembrie.

Dupa sapte saptamani de curs, elevii din clasele I-IV vor avea o scurta vacanta de o saptamana, din 5 pana in 11 noiembrie. Vacanta de iarna va incepe sambata, 22 decembrie 2012 si se va incheia duminica, 13 ianuarie 2013.

Semestrul al doilea va incepe in 14 ianuarie 2013 si va dura pana in 21 iunie, fiind intrerupt de vacanta de primavara, in perioada 6-14 aprilie, cu o saptamana mai putin decat in anul scolar precedent.

Cursurile vor fi reluate in 15 aprilie si se vor desfasura pana la 21 iunie 2013, cand se va incheia anul scolar. Elevii vor fi in vacanta de vara din 22 iunie pana in 15 septembrie 2013, urmand ca in 16 septembrie sa inceapa anul scolar 2013-2014.

in saptamana 1- 5 aprilie 2013 elevii nu vor avea cursuri, dar vor participa la activitati extrascolare, in cadrul programului numit "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!". Totodata, in perioada 2-7 aprilie 2013 vor avea loc etapele nationale ale olimpiadelor scolare pe discipline de invatamant si ale concursurilor scolare.

Elevii vor da tezele din semestrul I pana la 30 noiembrie 2012, iar pe cele din semestrul al doilea pana in 25 mai 2013.

Sursa: Mediafax.

 

Citește și:

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista! “Cover Girl”, conceptul inedit care le va provoca stilistic pe concurente, in editia de sambata seara...

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Spitalul Metropolitan Bucuresti, cand incepe constructia primului spital inteligent din Romania

FOTO Paula: prima reactie dupa ce a fost eliminata de la "Puterea Dragostei" - "Sa stea linsitite cobrele astea"


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies