EDU.RO Rezultate contestații Evaluare Națională 2022: „Ponderea elevilor cu medii peste 5 este de 82,4%” Au fost afișate notele finale la Evaluarea Națională 2022

,
rezultate contestatii evaluare nationala 2022

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2022, afișate pe 30 iunie

[Sursa foto: PixaBay]

Emoțiile vor lua sfârșit astăzi pentru absolvenții de gimnaziu care au susținut Evaluarea Națională. Pe 30 iunie 2022, EDU.RO afișează rezultatele contestațiilor depuse de elevi la Evaluarea Națională 2022.

Elevii

care au fost nemulțumiți de notele obținute inițial la Evaluarea Națională 2022 au putut depune contestații imediat după publicarea notelor. Iată care sunt rezultatele contestațiilor la Evaluarea Națională 2022. Ce note au obținut elevii de clasa a VIII-a care au cerut ca lucrările să le fie recorectate? 

UPDATE 10:30: EDU.RO a afișat notele finale la Evaluarea Națională 2022

Pentru a verifica notele finale la Evaluarea Națională 2022, elevii trebuie să acceseze http://evaluare.edu.ro/Evaluare/RapoarteC.aspx

UPDATE: Ministrul Educației, noi declarații după rezultatele contestațiilor la Evaluarea Națională 2022 

EDU.RO va afișa notele finale la Evaluarea Națională 2022 în jurul orei 10:30. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat cu cât s-a modificat procentul promovabilității.

„Ponderea elevilor cu medii peste 5 este de 82,4%, în creștere față de evaluarea inițială. Sunt cu aproape 28.000 de elevi cu medii peste 5, mai mult ca anul trecut.

Sunt 237 medii de zece. 74% din notele contestate s-au finalizat cu diferențe mai mici de 0,5 puncte.  Au fost 17 situații în care notele au fost schimbate cu mai mult de două punte- 16 la română și una la matematică.  Este cea mai mare rată de promovare la Evaluarea națională din ultimii 12 ani ”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

 

Rezultate contestații Evaluare Națională 2022. Când se afișează notele finale? 

Elevii de clasa a VIII-a au aflat primele note de la Evaluarea Națională 2022 pe data de 23 iunie. Atunci, cei care au considerat că lucrările nu le-au fost corectate respectând întocmai baremul și că meritau note mai mari au putut depune contestații. Elevii au depus contestații pe 23 iunie 2022, între orele 16:00 și 19:00, dar și pe 24 iunie, în intervalul orar 08:00-12:00. 

După ce lucrările lor au fost recorectate în intervalul 24 iunie-29 iunie, elevii care au depus contestații la Evaluarea Națională 2022 urmează să afle notele finale pe data de 30 iunie 2022. 

Reamintim că indiferent dacă sunt mai mici sau mai mari decât notele inițiale, acestea vor fi notele finale la Evaluarea Națională 2022, elevii asumându-și în momentul în care au depus cererile că nota se poate modifica prin creștere sau prin descreștere.

Rezultatele contestațiilor la Evaluarea Națională 2022 sunt postate atât la avizierele unităților de învățământ, cât și online, pe http://evaluare.edu.ro

Pentru a vedea notele, elevii trebuie să introducă codul unic primit la prima probă de examen, având în vedere că notele de la Evaluarea Națională 2022 sunt anonimizate pentru protejarea datelor cu caracter personal.

Citeste si: Elevii de 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor primi bani și anul acesta. Despre ce sume este vorba și ce alte beneficii mai obțin candidații de 10 pe linie

Evaluare Națională 2022. Câte contestații au depus elevii de clasa a VIII-a după afișarea primelor rezultate? 

Conform datelor oficiale venite din partea Ministerului Educației, cele mai multe contestații au fost depuse la Limba și Literatura Română. Mai exact, după afișarea primelor rezultate la Evaluarea Națională 2022, absolvenții de clasa a VIII-a au depus 13.300 de contestații la Limba română, în timp ce la matematică au fost depuse 8,260 de contestații. Pentru proba la limba maternă, susținută de elevii care aparțin minorităților naționale, Ministerul Educației a anunțat că au fost depuse 265 de contestații, potrivit edupedu.ro.

Cât de mult contează notele de la Evaluarea Națională 2022 pentru admiterea la liceu? 

La fel ca în fiecare an, elevii de clasa a VIII-a luptă pentru note cât mai mari la Evaluarea Națională, având în vedere că acestea pot influența în mod semnificativ media de admitere la liceu. Mai exact, notele obținute la Evaluarea Națională 2022 reprezintă 80% din media de admitere la liceu, iar restul de 20% este reprezentat de media anilor de gimnaziu V-VIII.

Media de admitere la liceu se calculează în anul 2022 după formula: MA= 0,2 × ABS+ 0,8 × EN.  

ABS este media anilor de studiu V-VIII, în timp ce EN reprezintă media notelor obținute la Evaluarea Națională 2022. 

Citeste si: Ce se va întâmpla cu examenul de Bacalaureat în 2023. Ministrul Educației a făcut anunțul oficial: „O să avem o tranziție spre normalitate”

Când are loc admiterea la liceu și cum vor fi departajați elevii care au medii egale?

În anul 2022, admiterea la liceu este programată pe data de 14 iulie, însă până atunci, elevii vor completa fișele de admitere cu opțiunile, în prezența părinților și diriginților. Completarea fișelor de înscriere de către elevi va avea loc în perioada 4-11 iulie, rezultatele vor fi afișate pe 14 iulie, iar în perioada 15 – 20 iulie 2022, elevii vor depune dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați. 

În situația în care doi elevi au medii de admitere egale și au optat pentru același liceu și aceeași specializare, aceștia vor fi departajați luând în calcul următoarele criterii: 

  1. media obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a
  2. media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a
  3. nota obţinută la proba de limba şi literatura română la Evaluarea Naţională
  4. nota obţinută la proba de matematică la Evaluarea Naţională
  5. nota obţinută la proba de limbă maternă la Evaluarea Naţională sau nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

Sursă: edu.ro

Citeste si: EDU.RO afișează Rezultate finale Evaluare Națională 2022. Elevii află dacă notele le-au fost mărite în urma rezultatelor finale la Evaluarea Națională 2022

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

REZULTATE Evaluare Națională 2022 pe județe. Unde au fost obținute cele mai slabe rezultate: „Doar 71,8% din elevi au luat note peste 5”

Petre Daea anunță că România va avea cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani

REZULTATE Evaluare Națională 2022 pe județe. Unde au fost obținute cele mai slabe rezultate: „Doar 71,8% din elevi au luat note peste 5”

Rezultate Evaluare Națională 2022. Edu.ro anunță notele elevilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies