Ea este Silvia Coman, medicul erou care a luptat până în ultima clipă. O boală nemiloasă i-a luat viața la vârsta de 40 de ani

Autor: Laura Macovei

Silvia Coman, medicul oncolog care a fost învins de cancer

Sursa: Facebook

Silvia Coman a fost învinsă de cancer la vârsta de doar 40 de ani, în urma unui diagnostic de melanom malign.

În 2016, Silvia a fost diagnosticată cu melanom malign, o boală agresivă și dificil de tratat. Cu toate eforturile și tratamentele disponibile, Silvia a pierdut această bătălie.

Silvia Coman, un medic oncolog care a fost învins de cancer

Silvia Coman a fost o figură emblematică în lupta împotriva cancerului, a salvat sute de pacienți și a oferit sprijin emoțional părinților îndurerați, chiar și în timp ce se confrunta cu propriul ei diagnostic nemilos.

Diagnosticul de melanom malign în stadiul III a fost doar începutul unei lungi lupte pentru Silvia. Ea a suportat recidive și metastaze care au necesitat tratamente agresive și intervenții chirurgicale. În 2019, cancerul a revenit cu metastaze pulmonare care s-au extins ulterior la creier, obligând-o să suporte o operație pe creier și radioterapie stereotactică.

În această perioadă dificilă, familia și prietenii Silviei au făcut un apel către toți românii pentru a strânge fonduri necesare tratamentelor costisitoare.

Mulți au răspuns cu generozitate.

Citește și: Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Elena Merișoreanu despre căsnicia ei? Cum a reacționat artista când a aflat că soțul o înșelase cu prietena sa. „Eu eram rea de gură, îl tocam la cap.”

Pierderea Silviei a lăsat un gol imens în inimile celor care au cunoscut-o. Colegii, prietenii și comunitatea medicală și-au exprimat regretul și admirația prin numeroase mesaje de condoleanțe postate pe paginile de socializare. Silvia Coman a fost nu doar un medic de excepție și o mamă iubitoare a doi copii, dar și un om cu suflet mare, dedicat binelui celorlalți.

„Nici o despărțire nu este ușoară! Mai ales atunci când cel care pleacă îți este prieten, coleg, camarad....Lasă

un gol uriaș, accentuat de părerea de rău că nu ai dat mai mult timp celui care a plecat, că nu ai fost întotdeauna acolo când a avut nevoie de sprijin!!!! Zbor lin, Silvia! Se pare că Dumnezeu te iubește la fel de mult cât te-au iubit oamenii în scurta ta călătorie pe Pământ! În memoriam Silvia Coman!”;

„Drum lin, Silvia! Înger pe pământ e puțin spus.

A plecat dintre noi un salvator. Navigator de pacienți (majoritatea bolnavi sau suspecți de cancer). Când panica te blochează, Silvia îți dădea opțiuni și soluții. E o activitate aproape imposibilă pentru majoritatea dintre noi. Silvia răspundea oricui și oricând. Un munte de minune!”; 

„Medic, mamă a doi copii, frumoasă ca un înger- o frumusețe strălucitoare, și fizică, și sufletească- luptătoare curajoasă și iubitoare, dedicată 1000% celor care, aflați în fața unor diagnostice crunte, căutau îndrumare”, este

o parte din mesajul publicat pe pagina Asociației Magic. 

„Câteodată aripile unor oameni care obișnuiesc să îi ridice pe alții devin de plumb. Dumnezeu să te odihnească în pace, dragă Silvia”, a scris fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

 


Episodul 29 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D miercuri, 17 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.