E oficial: se schimba varsta de pensionare pentru femei! La cat se va putea iesi la pensie din 2019

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 28 nov 2018, 11:28

Vesti noi pentru contribuabilii romani: incepand din anul 2019 varsta de pensionare se modifica pentru femei.

Astfel, potrivit unor modificari aduse legii, femeile se vor putea pensiona la cerere la varsta de 65 de ani. Vor avea astfel dreptul de a munci in plus doi ani peste varsta de pensionare standard.

Salariul minim crește semnificativ în unele domenii! Ce angajați se vor bucura de venituri mai mari: ,,Cât mai repede cu putință”

"La data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, pentru salariata care opteaza in scris pentru continuarea executarii contractului individual de munca, la varsta de 65 de ani;

"la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II.

"Dupa alineatul (2) al articolului 56 se introduce un alineat nou, alin. (3), cu urmatorul cuprins: ”(3) Angajatorul nu poate ingradi sau limita dreptul salariatei de a continua activitatea in conditiile prevazute la lit.

c), teza intai", se arata in ordonanta de urgenta ce urmeaza a fi publicata in Monitorul Oficial.

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!