E oficial: se renunta la ora de iarna! De cand nu trebuie sa mai dam ceasurile inapoi cu o ora

S-a facut anuntul: dupa luni de dezbatere, s-a luat o decizie referitoare la renuntarea schimbarii orei in Uniunea Europeana.

Astfel, Comisarul pentru transporturi, Violeta Bulc, a declarat ca se propune renuntarea la schimbarea sezoniera a orei incepand cu anul viitor.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a sustinut ca aceasta modificare a orei trebuie sa inceteze si ca fiecare tara va fi libera sa isi aleaga daca cetatenii ei vor trai dupa ora de vara sau dupa ora de iarna.

"Cu totii afirmam in discursurile noastre ca dorim sa actionam la nivel macro in chestiunile de importanta majora si la nivel micro in chestiunile de importanta minora. Dar nu exista aplauze atunci când legislatia UE prevede faptul ca europenii trebuie sa schimbe ora de doua ori pe an. Astazi, Comisia propune schimbarea acestei situatii. Schimbarea orei trebuie sa inceteze.

"Statele membre ar trebui sa decida singure ca cetatenii lor sa traiasca in conditii de ora de vara sau de iarna. Este o chestiune de subsidiaritate. Ma astept ca Parlamentul si Consiliul sa impartaseasca acest punct de vedere si sa gaseasca solutii care functioneaza pentru piata noastra interna. Suntem in intârziere", a declarat Jean-Claude Juncker.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate