E oficial! Se dau bani de la stat. Ce sume vor primi familiile. Vezi dacă îndeplinești condițiile

E oficial! Guvernul a aprobat pe 23 mai un proiect prin care mai mulți români vor primi bani gratis de la stat.


In articol:

Banii sunt sub forma unor ajutoare de urgență și au o valoare totală de 420 000 de lei.

În perioada următoare un numpăr de 107 de familii și persoane defavorizate vor urma să primească niște bani de la stat. Se încadrează persoanele care au probleme de sănătate, care prezintă un risc de excluziune socială și familiiele care au trecut prin distrugeri provocate de incendii.

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 422.700 de lei pentru 107 familii şi persoane singure care se află în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora”, potrivit Ministerului Muncii.

Banii au fost împărțiți în mai multe regiuni din țară, în funcție de nevoile și gravitatea cazurilor din zonă, după cum urmează:

S-au alocat 105.000 de lei pentru 20 de familii şi persoane singure din judeţele Alba, Bacău, Botoşani, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Neamţ, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi municipiul Bucureşti, care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii.

Citeste si: S-a aflat procentul. Cu cât vor crește, de fapt, pensiile. E vestea momentului - capital.ro

Suma de 317.700 de lei a revenit unui număr de 87 de familii şi persoane singure din judeţele Bacău, Botoşani, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi municipiul Bucureşti, care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

„Ajutoarele de urgenţă au la bază anchetele sociale ale agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, centralizate la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi se acordă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale”, arată sursa citată.

Citeste si: Surpriza de proportii la "Puterea Dragostei"- Culita Sterp, in vizita sau concurent?

Citeste si: Atenție! Crește vârsta de pensionare până la 70 de ani. Ce români sunt vizați

Citeste si: S-a aflat! Ce i-a cerut Dragnea Vioricai Dancila, in ultima seara de libertate

Vezi cele mai noi Stiri Kanal d

sursa: capital.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies