E OFICIAL! România intră în CARANTINĂ. Ce spune Klaus Iohannis

,
Klaus Iohannis a facut anuntul despre lockdown
Romania se pregateste pentru lockdown

În România au fost confirmate, până acum, 276.802 infectări cu coronavirus. Cifrele devin tot mai îngrijorătoare cu privire la evoluția pandemiei de coronavirus în România.  Astfel, Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri stricte de restricție care ar urma să intre în vigoare în perioada următoare. 


In articol:

Klaus Iohannis anunță carantină parțială în România: Toate şcolile în online, angajații și din public și din privat în telemuncă, magazinele închise seara cel târziu la ora 9, circulația pe timpul nopții restricționată, masca obligatorie peste tot în țară. Premierul Ludovic Orban a anunțat că măsurile vor intra în vigoare de luni.

Klaus Iohannis anunță carantină parțială în România

Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi. Am avut și astăzi prea mulți care au decedat și trebuie să fim foarte realiști. Sunt necesare măsuri ferme pentru a controla extinderea pandemiei.

Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online. Angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil.

Magazinele trebuie să fie închise seara la ora 9:00. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise. Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară indiferent dacă sunt locuri publice din interior sau din exterior.

Firmele trebuie să își decaleze programul de funcționare.

Vrem să dăm șanse medicilor să trateze cazuri grave în spitale și ne dorim să continue activitățile economice”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis anunță carantină parțială în România

Premierul Ludovic Orban a anunțat că măsurile vor intra în vigoare de luni.

Măsurile prezentate de domnul preşedinte trebuie transpuse în hotărârea de guvern privind starea de alertă, în baza Legii 55 şi a actelor normative.

Solicit ca să fie pregătite propunerile de modificare ce trebuie să treacă prin Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, să fie adoptate de Guvern. Domnule preşedinte, putem să luăm deciziile şi aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni, pentru că trebuie să parcurgem toate procedurile legale de modificare a hotărârii de guvern. Într-un fel este şi bine ca să fie cunoscute mai înainte de a intra în vigoare”, afirmase Ludovic Orban, joi, după ce șeful statului schițase noile măsuri ce ar trebui să intre în vigoare.

Măsurile anunțate de președintele Klaus Iohannis urmează să fie propuse în ședința Consiliului Național pentru Situații de Urgențe și mai apoi aprobate în ședința de guvern

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce va fi TOTAL interzis din 9 noiembrie. Guvernul condus de Ludovic Orban a luat decizia!

Ozana Barabancea după nebunia de la Foișor: Bă, Dumnezeu nu rămâne dator. Niciodată! Cred că este o dezumanizare totală, o lipsă de empatie

Clasament Survivor România 2021. Cine se află pe primul loc în top după plecarea Anei Porgras. Răsturnare totală de situație

Atenție! Nimeni nu mai iese fără DECLARAȚIA pe propria RĂSPUNDERE! A intrat în vigoare de AZI!

Avertisment fara precedent: ''Toată România va intra din nou în stare de urgenţă şi în carantină''

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies