E oficial! Pensiile vor crește cu 12,5% cu data de 1 ianuarie 2023. Anunțul făcut de Nicolae Ciucă

Author: Diana Tilă

Pensiile vor crește cu 12,5% cu data de 1 ianuarie 2023

Sursa: PixaBay

Nicolae Ciucă vine cu vești bune. Premierul a anunțat cu cât vor crește pensiile.

Vești bune pentru pensionari. Guvernul a decis cu cât vor crete pensiile. Liderii coaliției guvernamentale au convenit, luni, 21 noiembrie, creșterea pensiilor cu 12,5%, la care ar urma să se adauge ajutoare pentru cei cu pensii până în 3.000 de lei.

Aceste măsuri vizează o încadrare într-o anvelopă de 15,8% și un impact bugetar de 17,5 miliarde de lei.

Citește și: Cum se va face plata pensiilor majorate de la 1 ianuarie 2023. Ce spune președintele Casei de Pensii

E oficial! Pensiile vor crește cu 12,5% cu data de 1 ianuarie 2023. Anunțul făcut de Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat pe Facebook deciziile luate în coaliție în privința creșterii pensiilor și a ajutoarelor care vor fi acordate.

Astfel, Nicolae Ciucă a transmis că pensiile vor fi majorate cu 12,5% din ianuarie 2023, la care se adaugă ajutoare pentru cei cu pensii de până la 3.000 de lei.

Citește și: Categoria de pensionari care va primi bani în plus! Ce se întâmplă cu punctul de pensie

Mai mult, premierul a declarat că pensionarii care au pensii mai mici de 1.700

de lei vor primi și anul viitor voucherele sociale de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului. 

"În ședința Coaliției de guvernare, care a avut loc în această seară, am decis următoarele:

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Pentru pensiile pe contributivitate, am decis creșterea punctului de pensie cu 12,5% începând cu data de 1 ianuarie 2023. Noua valoare a acestuia va fi, astfel, de 1.784 de lei.

Totodată, anul viitor vom continua acordarea unui sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii mici, astfel:

1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, 800 de lei pentru pensiile între 1.501 și 2.000 lei, respectiv 600 de lei pentru pensiile între 2.001 și 3.000 de lei. Sumele vor fi împărțite în două tranșe care se vor acorda semestrial pe parcursul anului 2023.

Persoanele care au pensii mai mici de 1.700 de lei vor primi și anul viitor voucherele sociale de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului.

Vom acorda un sprijin de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi care au pensii mai mici de 2.000 de lei. Această sumă va fi împărțită în două tranșe pentru a acoperi cheltuielile din iarna aceasta și din iarna viitoare.

Cine beneficiază de a 13-a pensie în 2023. Câți bani în plus și ce ajutoare financiare se acordă pensionarilor?

Am convenit, de asemenea, ca alocațiile de stat pentru copii să fie actualizate cu rata inflației, persoanele cu handicap să primească o a treisprezecea indemnizație, iar indemnizațiile pentru veteranii și văduvele de război să fie actualizate cu rata inflației, începând din 2018, însemnând o creștere totală de aproximativ 30 de procente.

Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial și trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflația crescută. De aceea, PNL s-a opus ferm unor creșteri mai mici de 15% și a obținut în negocieri creșteri totale care depășesc 15,8%", a anunțat Nicolae Ciucă pe Facebook.

 

 


Nona și Patrick, primul sărut în camera roșie! „Eu sunt fericită! Casa iubirii, mulțumesc pentru un sărut frumos!” Iată cum a reacționat Ionuț!

Nona a decis să renunțe la Ionuț și l-a chemat pe Patrick în camera roșie! Cei doi s-au sărutat cu patos, spre marea uluire a lui Ionuț! Nona i-a mărturisit de ce i-a trezit suspiciuni! „Mi se părea că te joci!”

Cookies