E oficial: ce se intampla cu pensiile de la 1 septembrie

Veste excelenta pentru pensionarii din Romania: incepand cu data de 1 septembrie vor primi mai multi bani.

Anuntul a fost facut chiar de ministrul Muncii, Marius Budai, care a declarat ca, incepand cu data de 1 septembrie, toate pensiile din Romania vor fi recalculate.

Pragul va fi valoarea punctului de pensie care va fi majorat cu 15%, de la 1.100 lei la 1.265 lei.

"Acum se achita primele 30.000 de decizii din cele 33.000 recalculate, se achita diferentele incepand cu data de 1 octombrie 2018, la zi, urmand ca activitatea de recalculare a Legii 221 sa fie continuata in asa fel ca pana la 30 septembrie 2019 sa inchidem aceasta recalculare.

Citeste si: S-a facut anuntul: pensionarii raman cu mai putini bani la pensii!

Citeste si: Dezvăluire șocantă. S-a aflat cine e persoana care va avea cea mai mare pensie din România

"De la 1 septembrie 2019 toate pensiile din Romania vor fi recalculate cu valoarea punctului de pensie majorata cu 15%, cu valoarea de la 1.100 la 1.265 de lei”, a anuntat Marius Budai, sambata seara, la Romania TV.

"Acele categorii de pensionari care au lucrat in grupele I si a II-a de munca si care la momentul iesirii la pensie nu au primit punctaj aferent conform grupelor de munca nu intra la aceasta recalculare", a mai spus ministrul.

"Daca au punctaj zero, dar au stagiu in grupa de munca, inseamna ca se incadreaza. Daca nu, nu se incadreaza", a explicat Marius Budai.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate