Mochi se prepara din mochigome, boabe dintr-o specie anume de orez, cu bobul scurt, prin strivirea repetata a acestora, pana cand se transforma intr-o pasta. Are un gust delicios si e bogat in proteine, carbohidrati si zaharuri. Traditional, se consuma in preajma Anului Nou, dar in timpurile moderne e preparat tot timpul anului, pentru ca turistii sunt fascinati de modul de pregatire.
Pasta respectiva trebuie lovita cu putere si amestecata, simultan. Intotdeauna se prepara in echipa, de barbati. Unul sau doi dintre ei lovesc pasta cu ajutorul unor ciocane uriase, de lemn, in timp ce un altul o amesteca cu mana, printre loviturile de ciocan.
In materialul video de mai jos, filmat intr-un restaurant traditional, proprietarul Mitsuo Nakatani, care premara Mochi de 23 de ani, lucreaza impreuna cu alti 2 barbati iar sincronizarea lor e perfecta, reusind sa loveasca pasta de 3 ori pe secunda, fara a se lovi intre ei.
Iata imaginile uimitoare:
Citește si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare