E dezastru pe litoral: amenzi uriase la controale. Inspectorii au verificat 249 de unitati alimentare in sapte zile

Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au aplicat, in perioada 1-7 iulie, amenzi de 196.000 de lei, in urma controalelor desfasurate la unitati de pe litoral.

Conform unui comunicat al ANSVSA, remis AGERPRES, controalele au vizat unitati unitati amplasate in cele sapte zone de interes turistic - Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.

Au fost verificate 249 de unitati, respectiv 107 restaurante, cinci pizzerii, cinci cantine, 31 de unitati de tip fast-food, 11 braserii, 20 de unitati tip bufet, doua unitati de tip bistro, 16 baruri, un snack-bar, o pensiune, 21 de magazine alimentare, 15 laboratoare de cofetarie/patiserie, trei cofetarii/patiserii, trei rulote, doua tonete de inghetata, un supermarket, un unitate de produse congelate, o carmangerie, doua depozite alimentare si o autoutilitara.

Citeste si: Horoscop - Zilele norocoase din luna iulie pentru fiecare zodie. Mihai Voropchievici

Citeste si: Trupa André se reuneste după 17 ani! Cum arătau la debutul lor și cine a reușit să le împace

Citeste si: Situatia scapa de sub control! Zeynep este luata prizoniera! Primele imagini din episodul din aceasta seara ''Pretul fericirii'', de la 20:00, pe Kanal D

amenzi litoral

In urma acestor controale s-au constatat deficiente cu privire la manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar, conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie, etichetarea si ambalarea necorespunzatoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare.

"Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, 10 restaurante, patru unitati tip fast-food, doua baruri, doua laboratoare cofetarie/patiserie, doua unitati tip bufet, o pizzerie, o braserie, un snack bar, o pensiune si o autoutilitara au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 196.000 de lei", se mentioneaza in comunicat.

sursa: business24.ro

Citeste si: Bogatii lumii nu mai sunt asa bogati! Ce se intampla cu averile miliardarilor planetei

Citeste si: Ce masina ultimul ragnet si-a luat Hamude! "Noua mea bestie, jucaria mea"

Citeste si: Ce a patit, sarmana! O pasare ciudata se comporta bizar pe marginea strazii, dar salvatorii au avut un soc sa afle adevarul

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate