E cazul sa ne panicam? "Va urma un CUTREMUR de 6.6 GRADE"

Directorul onorific al INFP a declarat ca nu se pune problema ca Romania sa fie zguduita de un cutremur cu o magnitudine de sapte grade.

Chiar si asa, Gheorghe Marmureanu a precizat ca este posibil ca in viitorul apropiat sa se produca un alt seism, de maximum 6,5.

"Este un cutremur normal, nu este nicio problema. Vrancea este periculoasa peste 7. De la 5 la 7 este o diferenţa de la cer la pamant. Sunt cutremure multe, vor fi şi altele mai multe. Aceste cutremure mici se intampla pentru ca este o descarcare de sistem. Este normal sa se intample treburile astea. Cutremurul de 5 pe Vrancea este mic, chiar foarte mic. in Vrancea nu are nicio relevanţa. Nu se pune problema unui cutremur catastrofal peste 7 in Romania, acum. Este un cutremur cu magnitudine relativ mica, pentru unul de mare adancime. S-ar putea sa mai fie un cutremur de 5 jumatate sau 6 sau 6 jumatate, dar nu 7. Cutremure mari peste 7 se intampla destul de rar in Romania. Daca va avea o replica, va fi una foarte mica. Vrancea cand se rupe, se rupe", a spus Marmureanu.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate