E cazul sa ne panicam? "Va urma un CUTREMUR de 6.6 GRADE"

,

Directorul onorific al INFP a declarat ca nu se pune problema ca Romania sa fie zguduita de un cutremur cu o magnitudine de sapte grade.

Chiar si asa, Gheorghe Marmureanu a precizat ca este posibil ca in viitorul apropiat sa se produca un alt seism, de maximum 6,5.

"Este un cutremur normal, nu este nicio problema. Vrancea este periculoasa peste 7. De la 5 la 7 este o diferenţa de la cer la pamant. Sunt cutremure multe, vor fi şi altele mai multe. Aceste cutremure mici se intampla pentru ca este o descarcare de sistem. Este normal sa se intample treburile astea. Cutremurul de 5 pe Vrancea este mic, chiar foarte mic. in Vrancea nu are nicio relevanţa. Nu se pune problema unui cutremur catastrofal peste 7 in Romania, acum. Este un cutremur cu magnitudine relativ mica, pentru unul de mare adancime. S-ar putea sa mai fie un cutremur de 5 jumatate sau 6 sau 6 jumatate, dar nu 7. Cutremure mari peste 7 se intampla destul de rar in Romania. Daca va avea o replica, va fi una foarte mica. Vrancea cand se rupe, se rupe", a spus Marmureanu.

 

Citește și:

Cum poți verifica disponibilitatea numerelor auto preferențiale online

'Invitați' neașteptați la o logondă: polițiștii și jandarmii au descins la un restaurant, unde mai mulți oameni îi celebrau pe doi tineri căsătoriți

Ce rețele de socializare mai există, în afară de Facebook

Care este rata de abandon școlar în România anului 2021

Pelerinaj cu 500 de persoane in Capitala, de Sf. Dumitrie cel Nou. Gabriela Firea a aprobat protocolul


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies