E catastrofa in Bahamas! Uraganul Dorian a ucis cel putin 5 oameni si a distrus peste 13.000 de locuinte

Uraganul Dorian continuă să lovească cu vânturi feroce Bahamas, de mai bine de 24 de ore. Cel puțin 5 oameni au murit și 13.000 de case sunt distruse complet sau avariate.


In articol:

Apa oceanului a pătruns pe uscat, în unele locuri a ajuns la acoperișurile caselor și, împreună cu vântul, a provocat o catastrofă fără precedent.

Furtuna a mai scăzut în intensitate, este acum uragan de categoria 4, dar situația rămâne extrem de periculoasă.

Vârtejul uriaș are rafale extrem de puternice - de peste 260 de kilometri pe oră, dar se deplasează foarte încet, aproape în pas de om. Este așteptat spre sfârșitul zilei de marți sau miercuri în sud-estul Statelor Unite. Întâi se va face simțit în Florida, apoi în Georgia și Carolina de Sud.

Ferestrele sunt sparte, iar acum apa intră pe acolo. Prin ferestrele mari pe care le vedeți acolo. Apa e peste tot. Bucătăria e distrusă. Apa a ajuns până la nivelul dulapurilor. Totul e în ruine. Podelele de lemn s-au desprins de podea. E un dezastru”, spune o persoană care a trait spaima vietii ei, captiva in locuinta, in timpul catastrofei.

Cel puţin cinci persoane au murit și alte 20 au fost rănite în insulele Abacos din Bahamas, potrivit unui bilanţ preliminar, după trecerea uraganului Dorian, a anunţat premierul arhipelagului, Hubert Minnis, relatează agenția de presă AFP, citată de News.ro.

Minnis a calificat uraganul drept o „tragedie istorică” pentru acest arhipelag alcătuit din peste 700 de insule, dintre care doar aproximativ 30 sunt locuite. Uraganul, care a fost retrogradat din categoria 5 la 4, rămâne extrem de periculos.

El este practic oprit deasupra insulei Grand Bahama, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane din Statele Unite. Dorian ar urma să se deplaseze prin apropierea coastei de est a Floridei, de marţi seară până miercuri dimineaţă, apoi pe lângă coastele Georgiei şi Carolinei de Sud, conform aceleiași surse.

După mai multe zile de discuții, sute de mii de oameni au fost evacuați din zonele în care se îndreaptă uraganul. Potrivit datelor Crucii Roșii, în insulele Abacos şi Grand Bahama au fost avariate sau distruse complet circa 13.000 de case.

sursa: newmoney.ro si digi24.ro

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate