E alerta internationala! Virusul #Zika, care provoaca microcefalia, a ajuns in Europa

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca virusul are o raspandire "exploziva".

Boala, raspandita de tantari, a ajuns in 23 de tari si teritorii din zona Celor doua Americi, iar rezultatele sunt devastatoare. Numarul cazurilor a crescut exponential si a fost nevoie de masuri speciale de sanatate publica pentru a-i proteja pe cei care sunt in pericol, in special femeile insarcinate sau care pot ramane insarcinate.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a organizat o intrunire de urgenta, pe 1 februarie, la Geneva, unde specialisti in sanatate din toata lumea vor discuta despre acest virus.

Virusul a fost identificat prima data in 1947, la o maimuta din Uganda, apoi a fost descoperit sporadic in Africa si Asia. In urma cu 9 ani, noi cazuri au fost inregistrate in zona insulelor din Pacific si, in 2015, a ajuns in zona Americilor, iar consecintele au fost devastatoare.

Un turist danez si unul elvetian, care s-au intors din calatorii in America Centrala si zona Caraibe, au fost diagnosticati marti cu acest virus. Din fericire, nu au avut nevoie de spitalizare.

In 2015, Olanda a confirmat 10 cazuri si Marea Britanie cinci, la turisti care s-au intors din America Latina.

Mii de copii s-au nascut cu microcefalie, adica au creierul mai mic la nastere, pentru ca mamele lor au fost infectate cu acest virus in primul trimestru de sarcina, mai ales in Brazilia.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate