Dupa Serbia urmeaza UE. Unde vor sa ajunga rusii?

,
Dupa Serbia urmeaza UE. Unde vor sa ajunga rusii?

Dupa Serbia urmeaza UE. Unde vor sa ajunga rusii?

[Sursa foto: PixaBay]

Numărul solicitanților de azil în Germania a crescut semnificativ în prima jumătate a anului 2022

Numărul solicitanților de azil în Germania a crescut semnificativ în prima jumătate a anului 2022- majoritatea persoanelor au venit din Siria, Afganistan și Irak prin așa-numita rută balcanică.

Care este motivul pentru care se întâmplă acest lucru?

Schwerte trage un semnal de alarmă. Tot mai mulți refugiați sosesc în orașul din regiunea Ruhr, dar nu mai există adăposturi, nici municipale, nici private. Acum, oamenii vor fi cazați în primărie, în sala cetățenilor, unde au loc de obicei seminarii și conferințe. Și Bochum a rămas fără locuințe. Un număr neobișnuit de mare de minori neînsoțiți au sosit acolo în ultimele săptămâni, în special din Siria și Afganistan. În prezent, aceștia sunt cazați în săli de sport. Situații de urgență similare sunt raportate și de municipalități din Saxonia și Bavaria.

Dupa Serbia urmeaza UE. Unde vor sa ajunga rusii?

Dupa Serbia urmeaza UE. Unde vor sa ajunga rusii?

[Sursa foto: PixaBay]

Rusii disperati sa plece din tara lor

Fără vize din Serbia până în Luxemburg. Multe persoane vin pe așa-numita "rută balcanică", iar în prezent numărul migranților care încearcă să intre în UE pe această cale este în creștere.

Există mai multe motive pentru acest lucru: În primul rând, ca în fiecare an, la sfârșitul verii se observă o anumită creștere a migrației. Oamenii pornesc la drum înainte ca vremea rece a iernii să facă dificilă sau imposibilă traversarea pe jos sau prin Marea Mediterană, deja periculoasă. În acest an, există un alt fenomen. Să luăm exemplul Austriei: în prezent, în această țară se înregistrează un număr surprinzător de mare de cereri de azil din partea persoanelor din India și Tunisia. India a fost chiar națiunea cu cele mai multe solicitări din iulie 2022. Printre altele, acest lucru poate fi explicat prin faptul că cetățenii acestor țări pot intra în Serbia fără viză. Mulți dintre ei se îndreaptă apoi de acolo spre Occident- chiar până în Luxemburg, unde un număr surprinzător de mare de persoane sosesc fără pașaport, a raportat ministrul luxemburghez de externe Jean Asselborn, care este, de asemenea, responsabil pentru migrație. Nu este vorba doar de Serbia, spune Asselborn- Albania și Bosnia și Herțegovina pot fi accesate fără vize și de persoane din țări terțe, cum ar fi migranții din Turcia. Nu se poate ca aceste țări- toate aspirante la UE- să părăsească linia comună a UE cu regimurile lor de vize, a declarat Asselborn pentru WDR.

Reacție la lipsa forței de muncă în Europa

Cercetătoarea vieneză Judith Kohlenberger, specialistă în domeniul migrației, vorbește despre "migrația mixtă" ca fiind un factor mai important în acest an. Acest lucru înseamnă că printre cei care sosesc se numără multe persoane care reacționează la lipsa tot mai mare de forță de muncă în Europa de Vest, analizează Kohlenberger. Deoarece nu există posibilități de intrare legală pentru aceste persoane, ele solicită azil pentru a nu fi deportate imediat dacă sunt prinse la controalele de frontieră.

Nu în ultimul rând, efectele economice ale războiului rusesc de agresiune din Ucraina joacă, de asemenea, un rol în această situație, sporind dificultățile economice în țările din Sudul Global. Motivele pentru fugă și migrație, adică plecarea voluntară și involuntară, se confundă adesea.

Turcia- Serbia pentru 2500 de euro

Între timp, contrabandiștii de pe ruta balcanică sunt din nou mai activi. Potrivit unei cercetări efectuate de studioul ARD din Viena, aceștia acționează în maniera lor obișnuită și nemiloasă. Contactarea contrabandiștilor nu este deosebit de dificilă. Într-un grup de telegrame al cărui nume sună ca o agenție de turism, un presupus traficant de persoane oferă cu ușurință informații despre rute și tarife. Călătoria din Turcia până în Serbia costă 2.500 de euro, inclusiv o noapte de cazare în capitala bulgară Sofia, scrie bărbatul. Drumul durează între trei și cinci zile, trebuie să mergi pe jos aproximativ 20-30 de kilometri, în restul timpului ești condus. Nu poate garanta succesul, scrie el: "Asta e contrabandă! Sperăm că Dumnezeu ne va ușura situația."

Dupa Serbia urmeaza UE. Unde vor sa ajunga rusii?

Dupa Serbia urmeaza UE. Unde vor sa ajunga rusii? Dupa Serbia urmeaza UE. Unde vor sa ajunga rusii? 

[Sursa foto: PixaBay]

Platesti salariul mediu pe cativa ani doar sa pleci din Rusia

Dar cum își continuă refugiații din țările din sud-estul Europei călătoria spre Occident? Cercetătorul în domeniul migrației, Kohlenberger, nu vrea să vorbească despre o politică a "fluturașilor" ca în 2015. Dar este un "secret de taină" faptul că frontierele din est sunt mai bine păzite decât cele din vest, prin care refugiații părăsesc propriul teritoriu. Mai mulți polițiști de frontieră duc la mai multe rețineri de migranți, iar acest lucru se reflectă și în cifrele privind azilul. Potrivit lui Kohlenberger, singura modalitate de a preveni deportarea imediată este ca cei reținuți să solicite azil. "Dar mulți dintre ei nu așteaptă rezultatul procedurii de azil, ci pleacă după câteva zile. În Austria, de exemplu, de la începutul lunii august a intrat în vigoare un decret al Ministerului de Interne, care ar trebui să ușureze situația autorităților din estul țării. Conform acestui decret, interviurile inițiale de primire a refugiaților pot avea loc nu numai la granița cu Ungaria, ci și în alte provincii federale. Ca un efect secundar, cei care nu doresc să rămână în Austria pot continua în alte țări. Iar cei care renunță la interviul inițial și, prin urmare, la procedura de azil în Austria au mai multe șanse de a fi recunoscuți în altă parte. Acest lucru se datorează faptului că "procedura de la Dublin" prevede că cererile de azil trebuie examinate numai de primul stat UE în care refugiatul a fost înregistrat.

Citeste si: Economia Rusiei din ce in ce mai rau dupa razboi

Citeste si: Putin incearca cu disperare sa fure teritoriu prin referendumuri

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

De 1 Decembrie, Kanal D sărbătorește românește, cu Știrile Kanal D!

FOTO: Descoperire uimitoare într-o fosilă foarte rară

De 1 Decembrie, Kanal D sărbătorește românește, cu Știrile Kanal D!

Industria 4.0: Un institut caută riscuri de criminalitate cibernetică!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies