Dumitru Buzatu a plătit cu funcția! Acesta nu mai este președinte al Consiliului Județean Vaslui

Author: Diana Ghita
Actualizat: 26 sep 2023, 19:01

Dumitru Buzatu a fost suspendat din funcție

Sursa: Pixabay; Inquam Photos-Octav Ganea

După ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită, Dumitru Buzatu a plătit pe măsură. Acesta a fost suspendat din funcție, iar acum se află în arest preventiv.

Dumitru Buzatu a luat mită în valoare de milioane de lei.

Citește și: Președintele Consiliului Județean Vaslui, prins în flagrant de DNA când primea 1,2 milioane de lei pentru acordarea unui contract! Dumitru Buzatu făcea tranzacția într-un restaurant

Ce măsuri a luat prefectul județului Vaslui

Dumitru Buzatu a primit mită în valoare de 1,25 milioane de lei și a fost prins în flagrant cu banii asupra lui. Cel ce i-a dat mita a fost omul de afaceri Emil Savin.

Întreg momentul a fost filmat, iar, ulterior, imaginile s-au confirmat. În portbagajul mașinii lui Buzatu au fost depistate: o geantă de piele, maro; friptură; vin și covrigi.

Ca urmare a acestei descoperiri făcute de către autorități, lui Dumitru Buzatu i s-a întrerupt activitatea sub funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui. Această măsură a fost luată după ce prefectul județului a formulat ordinul de constatare a suspendării, ulterior hotărârii arestului preventiv.

,,În această după amiaza, Instituția Prefectului Vaslui a emis Ordinul privind constatarea suspendării de drept a lui Buzatu Dumitru din funcția de președinte a C.J. Vaslui, ca urmare a dispunerii măsurii arestului preventiv", potrivit informațiilor dintr-un comunicat de presă.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: „Și dacă amărâtul ăla de la Vaslui, prins cu șpagă, și mulți alții ca el sunt bolnavi?” Dan Negru, mesaj dur pe o rețea de socializare

Reacția fostei soții a lui Dumitru Buzatu

Fostul președinte al C.J. Vaslui a fost arestat în baza unor dovezi solide, după cum se arată în dosarul DNA, unde este explicat clar motivul pentru care acesta a fost cercetat.

„Săvârșirea unei astfel de fapte a amplificat neîncrederea oamenilor în clasa politică şi conducătorii aleși prin vot, producând un sentiment puternic de indignare şi de insecuritate, iar credința că banii statului sunt însușiți sistematic de către cei care trebuie să-i administreze este de natură să creeze dezechilibre majore între interesele celor care contribuie

la bugetele statului şi interesele statului care trebuie să funcționeze cu aceste resurse”, conform documentului în care se motivează arestarea lui Dumitru Buzatu.

Fosta soție a lui Dumitru Buzatu, senatoarea Gabriela Crețu, a adoptat o poziție rezervată față de cele întâmplate. Referitor la bunurile deținute de către fostul șef de județ, senatoarea a spus că acestea ar fi fost achiziționate în mod legal, din munca proprie.

„Are o fermă. Nu verific declarațiile de avere ale președintelui C.J. Eu cred că sunt în mod legal obținute. Nu am niciun argument să spun că nu. Că știu cum se duce la prășit, la strâns fân(...) deci nu cred că sunt din alte surse”, a explicat Gabriela Crețu.

Citește și: Ce trebuie să facă locuitorii unei comune pentru a primi ajutor social?

 


Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!