Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Povestea micului violonist

Author: Alina Petre
Actualizat: 21 oct 2022, 10:57

Mihai Ghiță

Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!” ne prezintă povestea tulburătoare a lui Mihai, un băiețel în vârstă de numai 13 ani, pentru care școala și muzica înseamnă totul.

Într-un colț de țară, pe cărări ascunse în păduri de fagi, un copil își cântă visul. Drumul lui spre viitor e lung și greu, dar asta nu-l împiedică să creadă în el însuşi. E lecția pe care avem să o învățăm de la Mihai, puștiul de 13 ani, pentru care fiecare zi e un sacrificiu, dar și un pas mai aproape de idealul său, acela de a deveni un mare violonist. 

Citeste si: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, cea mai veche casă din România

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Povestea micului violonist

Echipa “Asta-i România!” îl găsește pe Mihai la doar câțiva pași de granița cu Ucraina, într-unul dintre cele mai izolate cătune din Bucovina, în Coravu, în zorii unei zile friguroase.

Pentru el școala și muzica sunt singurele „portițe de scăpare” de aici, din satul în care viitorul se oprește la marginea pădurilor. Șase km de șleauri și noroaie este nevoit să parcurgă zilnic Mihai pentru a ajunge la școală. Cel puțin o dată pe săptămână, Mihai își face timp și trece dealul la profesorul lui de muzică, un vecin dintr-un alt sat. E un drum mai greu decât cel până la școală, dar asta nu-l împiedică să îl facă.

La doar 13 ani, băiețelul este sprijin pentru familia sa. Cât e ziua de lungă bate la pas cărările până la școală și înapoi, apoi exersează la vioara, iar în orele libere muncește în gospodărie. Îi plac locurile astea în care s-a născut și tot aici se vede om mare.

Tot duminică, echipa “Asta-i România!” atinge un subiect sensibil și dificil: criza financiară în care ne aflăm de câțiva ani și care pare să nu se termine prea curând.

Trăim vremuri grele, incerte cu zile tot mai negre și mai nesigure. Și asta se vede la tot pasul în jurul nostru; suntem victimele colaterale ale unei crize care ne dă peste cap toate calculele. Salariul a rămas mult în urmă tăvălugului de scumpiri așa că mulți dintre noi sunt deja în pragul sărăciei. Oameni împovărați de credite caută acum cu disperare soluții pentru a-și plăti ratele care s-au dublat în doar câteva luni. Și nu e decât începutul sfârșitului, analiștii preconizează că din ianuarie anul viitor, vom plăti rate și cu 60% mai mari.

”Ultimele cuvinte ale lui Adrian Iovan au fost: Albert, te iubesc!” Romanița Iovan, despre noaptea fatidică în care soțul ei a murit în accidentul aviatic din Apuseni

Viitorul nu sună bine deloc iar necunoscutele, precum războiul, inflaţia şi deficitul bugetar ne vor afecta tot mai mult.  Specialiștii spun că ratele vor fi anul viitor cu cel puțîn 50 la sută mai mari față de începutul acestui an, iar pentru mulți români plata ratelor și traiul de zi cu zi va deveni o adevărată misiune imposibilă.

              Nu ratați o nouă ediție a emisiunii “Asta-i România!”, duminică de la ora 14:30, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Citeste si: Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Oameni uitați în beznă

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies