Duminica aceasta, de la ora 13:30, la “Asta-i România!”, copiii fenomen

,

Duminica aceasta, de la ora 13:30, “Asta-i România!” ne prezintă cazul excepțional al unui băiat, Marius Raț, din Jibou, jud. Sălaj, supranumit, ce cei care îl cunosc, copilul “diamant”.


In articol:

Marius Raț nu are nimic din ce au alți copii la 11 ani, tocmai de aceea e diferit de toți ceilalți. Trăiește într-un univers limitat de sărăcie, dar mintea lui n-are limite. Ambii părinți îi sunt bolnavi, casă lor arată că un joc lego neterminat, iar banii de mâncare le ajung doar până la jumătatea lunii.

Cu toate acestea, Marius, copilul olimpic la matematică, caută în fiecare zi formula fericirii în lucrurile simple din jur.

Ce veti urmari duminica aceasta, de la ora 13:30, la “Asta-i România!”

Echipa emisiunii a străbătut țara până la Cuceu, un sat uitat de lume, pentru a ni-l prezența pe Marius, copilul răsărit într-o familie care n-are altceva să-i ofere decât dragoste. Puștiul privește matematica și natura cu mintea unui artist, adoră știința și, deși nu are decât 11 ani, e stâlp pentru familia sa. Viața celor doi părinți ar fi fost de două ori mai grea fără acest copil cu minte sclipitoare. Marius e cel mai mic dintre cei trei frați și considerat cel mai bun elev din școală. E pasionat de tot ce ține de cifre și de limba engleză, pe care o studiază singur, la lumina telefonului.

Citeste si: Duminică, la Asta-i România, de la ora 13:30, descoperiți povestea impresionantă a unui copil de 11 ani, care în ciuda unui trăi cu multe lipsuri este un elev exemplar, un mic matematician!

Tot duminică, la “Asta-i România!”, aflăm

și povestea lui Alexandru Bloga campionul olimpic nevăzător, acum în vârstă de 25 de ani, care la șase ani își pierdea complet vederea, la 14 ani descoperea pasiunea pentru judo, iar câțiva ani mai târziu ridica steagul României la marile competiții sportive ale lumii. Veți afla povestea unui învingător, care și-a întors toate obstacolele în favoarea lui și a devenit campion de aur... cu ochii închiși. O poveste care ne oferă o lecție de viață care ar trebui să ne deschidă ochii și să ne facă să înțelegem că atunci când vrei, totul e posibil!

Nu ratați duminica aceasta, de la ora  13:30,

 o nouă ediție „Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, când omenia face minuni

 

Citește-ne pe

Citește și:

Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian, adevărul despre relația artistului cu impresarul său. Detalii neștiute despre cei doi au ieșit la iveală: "În spate mai este o...

Reacția DNA la acuzațiile medicului Irinel Popescu: 'Instituția are în lucru multe dosare în domeniul Sănătății'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Așteptarea a luat sfârșit! “Prizoniera destinului” revine cu noi episoade, în această seară, de la ora 20:00, la Kanal D

Paradă de pomină de 1 Decembrie, in "Parisul oltenesc"! Marin Scurtu, excentricul primar din Optași Măgura a organizat Ziua Națională după modelul din Capitală!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies