Dublu-miracol în Siria! O mamă și bebelușul ei au fost salvați de două ori în trei zile de sub dărâmăturile cauzate de cutremur

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 14 feb 2023, 21:37

O mamă și bebelușul ei au fost salvați de două ori în trei zile de sub dărâmăturile cauzate de cutremur

Sursa: Twitter @ajplus

O mamă și bebelușul ei nou-născut, din Siria, au fost salvați de două ori în trei zile din ruinele casei lor, care a fost afectată de cutremur.

Dima, femeia salvată, era însărcinată în șapte luni când cutremurul de lunea trecută a afectat o parte din casa ei din Jindayris.

Dima a suferit răni ușoare și a născut, ulterior, un băiețel, Adnan, la un spital din Afrin susținut de Societatea medicală siriano-americană. După ce s-au întors acasă, casa s-a prăbușit complet în doar trei zile. 

O mamă și bebelușul ei au fost salvați de două ori în trei zile 

Bebelușul a fost luat de salvatori și dus la spitalul al-Shifa din Afrin în stare critică.

Copilul s-a deshidratat sever și a suferit de icter, iar Dima, mama lui, a primit tratament pentru o rană gravă la un membru inferior. Abdulkarim Hussein al-Ibrahim, un medic pediatru, a declarat, luni, că nou-născutul răspunde bine la tratament.

„Starea lui Adnan... s-a îmbunătățit semnificativ. Noi doar îl hrănim și îi asigurăm restul nevoilor prin perfuzii intravenoase”, a declarat pediatrul, pentru BBC.

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

Citește și: Doi tineri abia căsătoriți au murit unul în brațele celuilalt, în Turcia, în urma cutremurului. Aceștia se pregăteau să își întemeieze o familie

Dima, mama copilului, a fost externată iar din spital și stă într-un cort alături de soțul ei, Abdul Majid, și cu cei nouă nepoți ai lor. Zilnic, femeia merge la Afrin pentru a-l vizita pe Adnan la spital.

Dana Criminala și Leo de la Strehaia au luat o decizie importantă. Cei doi sunt pe cale să facă o mutare strategică

Motivul pentru care mama a fost nevoită să se întoarcă în casa afectată de cutremur

Familia Dimei a fost obligată să se întoarcă la casa parțial distrusă, deoarece nu aveau un alt adăpost disponibil în Jindayris, unul dintre orașele cele mai afectate de cutremure din nord-vestul Siriei.

Citește și: Cutremurul din Turcia a devenit cel mai grav seism din istoria modernă a țării. Bilanțul a depășit 37.000 de morți

În plus, niciunul dintre ei nu a primit ajutor suplimentar după seism, precum și alte zeci de mii de persoane care au fost afectate.