Drumul credintei, la Nicula! Peste 20.000 de pelerini asteapta sa atinga icoana facatoare de minuni VIDEO

O mare de oameni se intinde in jurul manastirii de la Nicula. Veniti de la sute de kilometri distanta, manati de boli si de necazuri, pelerinii sunt pregatiti pentru o noapte alba de rugaciune. Multora dintre ei numai credinta le-a mai ramas.

Vremea racoroasa din ultimele zile i-a obligat pe credinciosi sa vina cu bagaje suplimentare: corturi, saltele, folii de plastic sau umbrele.

 

Nu se plang, sunt bucurosi ca si anul acesta vor atinge icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului.

 

Traditia spune ca drumul pana la Nicula trebuie sa se faca pe jos, iar rugaciunile trebuie insotite de sacrificiu, asa ca oamenii isi cauta iertatea, mergand in genunchi si pe coate.

 

Credinciosii sunt convinsi ca acum, mai mult ca niciodata, Maica Domnului le asculta rugaciunile si le implineste dorintele. Fiecare are povestea lui.

 

La miezul noptii, peste 20 de mii de oameni sunt asteptati sa fie de fata cand un sobor de preoti va scoate icoana Fecioarei Maria cu pruncul din manastire, pentru a fi atinsa de toti cei prezenti. Se spune in ca in urma cu 300 de ani, icoana de la Nicula a plans mai multe saptamani la rand.

 

Maine, numarul pelerinilor va fi si mai mare. Pentru ca manastirea poarta hramul Adormirii Maicii Domnului, credinciosii vor lua parte la praznic. Calugarii au pregatit sute de oale cu sarmale, cozonac, vin si munti de paine.

 

Si in Maramures, la Rohia, pelerinii au ajuns deja la manastire, acolo unde pregatirile sunt in toi.

 

In ciuda frigului, oamenii spun ca vor sta intreaga noapte si se vor ruga. Potrivit traditiei, credinciosii din satele invecinate pun mana de la mana si pregatesc bucate pentru miile de pelerini ajung aici.

 

In timp ce cateva zeci de gospodine taie legumele, altele se ocupa de cele 20 de oale uriase pline cu ciorba de fasole care va fi servita credinciosii.

 

Tot pentru cei peste 10.000 de pelerini cati se asteapta maine la Manastirea Rohia, oamenii au pregatit aproape 1.000 de paini din malai, facute in cuptor.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate