Drama chioșcarilor clujeni. „Dacă domnul primar zice să murim, murim, că așa zice șeful!”

Drama chioșcarilor clujeni. „Dacă domnul primar zice să murim, murim, că așa zice șeful!”

Chioșcurile care sunt vizavi de o piață din Cluj-Napoca vor dispărea, iar stația de autobuz va fi modernizată.

Proprietarii chioșcurilor au termen până în martie să elibereze spațiile.

Mai mulți proprietari ai chișcurilor din Piața Mărăști au venit, luni, în Consiliul Local, unde au cerut să rămână pe actuala locație, chiar dacă zona va fi modernizată. Ei nu sunt de acord cu relocarea în apropierea Podului IRA și acuză municipalitatea că le îngroapă afacerile.

„Știu care e poziția dumneavoastră, dar suntem foarte nemulțumiți pentru că nu ați ținut cont de noi deloc. În primul rând ar fi trebuit să vă gândiți la noi pentru că avem 20 de ani de când stăm în amplasamentul respective și am putea fi introduși în sistemul dumneavoastră de modernizare a zonei cu condiția din partea noastră să ne încadrăm după modelul pe care o să îl primim. Când am construit aceste chioșcuri Primăria ne-a dat un model și noi l-am respectat. Am vrea să rămânem acolo pe poziție. Domnul primar nu a fost de acord deloc, cu toate insistențele noastre. Ne-ați relocat la Podul IRA, noi acolo am murit, din start suntem morți.

"Un comerciant trebuie să aibă vânzări ca să poată trăi, noi acolo nu avem niciun fel de posibilitate. Am dori, dacă sunteți buni, să ne faceți o favoare. Să votați să fim cuprinși în sistemul dumneavoastră de modernizare a zonei. Suntem 10 chioșcuri, nu suntem multe, dar noi putem să ne încadrăm unde doriți, înspre sensul giratoriu, unde doriți, dar să rămânem acolo. Familiile noastre, de acolo, își câștigă existent, în momentul în care ne mutate, am murit și gata. Eu cred că dumneavoastră trebuie să țineți cont de părerile noastre având în vedere că am respectat modelul chioșcului, am fost onești, am plătit dările la stat, chiria.

"Vecinii din blocurile apropiate nu au avut niciodată probleme cu noi. Cei care au venit în zonă cu mese au creat probleme, dar noi, cu chioșcurile, ne-am văzut de treabă. Vă rog să aveți înțelegere că nu ar fi mare lucru. Trebuie să aveți bunăvoință. Dacă nu ar fi să trăim de acolo, eu nu aș fi venit în Consiliul Local. Și noi suntem cetățenii aceștui oraș, și noi participăm cu taxe și impozite locale. Nu aveți familii dacă ați votat așa ceva. Nu v-ați gândit la noi că trebuie să trăim și noi. Unde mă duc eu la vârsta mea să mă angajez? Dacă domnul primar zice să murim, murim, că așa zice șeful!”, a precizat Bica Gligor, comerciant în zona Pieței Mărăști.

Citește mai multe pe monitorulcj.ro!

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate