Dr. Vera Daghie, specialistul Kfetele.ro in NUTRITIE: Cum ne alimentam sanatos in perioada postului

Suntem in plin Post si multa lume doreste sa resprecte strictetile alimentare.

Iata ce avem de facut:

 

- Inainte de a tine un astfel de post, primul pas (OBLIGATORIU de altfel) este sa ne facem un set de analize pentru a vedea daca starea de sanatate ne permite;

- Important nu e a manca orice de post, ci s-o facem intr-un mod echilibrat, in deplina concordanta cu cerintele organismului nostru;

- In primul rand trebuie sa ne stabilim un program de masa zilnic, care sa include 3 mese principale si 2 gustari;

 

Beneficiile consumului de soia

 

Pentru cei care tolereaza soia si derivatele, iata cateva optiuni sanatoase: tofu, lapte si iaurt din soia, granulele din soia (NU prajite!) fierte pentru salate. Este indicate chiar si o mancarica din aceste granule.

 

Stiati ca soia are la fel de multe proteine si aceeasi calitate precum carnea? De asemenea, soia contine fier, vitamina B, fibre, acid Omega 3 etc.

 

Beneficiile cele mai importante ale consumului de soia:

      - scade colesterolul rau (LDL)

      - este anticancerigena

      - scade tensiunea arteriala

      - regleaza nivelul glicemiei (mai ales in cazul celor cu diabet zaharat)

      - creste sitemul imunitar

      - efecte bune asupra tiroidei si in osteoporoza

 

Contraindicatiile consumului de soia:

      - personane cu alergii alimentare

      - femei insarcinate

      - copii pana in 3 ani

Cititi continuarea pe kfetele.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies