Doua coafeze cu coronavirus au interactionat cu 140 de clienti. Secretul lor ca sa nu infecteze pe nimeni te va uimi

,

Două persoane angajate la unui coafor, care au fost testate pozitiv pentru COVID-19, au interacționat cu aproape 140 de persoane de la apariția primelor simptome și până la confirmarea diagnosticului.


In articol:

Specialiştii de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, care au publicat studiul lansat in cazul celor doua angajate de la un salon american, recomandă utilizarea pe scară largă a măştii de protecţie.

Cum s-a intamplat totul

Potrivit studiului, o angajată (coafeza A) de la un salon din Springfield, Missouri, a prezentat simptome respiratorii în 12 mai. A continuat să lucreze până la 20 mai, când a primit un rezultat pozitiv la testul pentru COVID-19.

O a doua persoană angajată la coafor, al cărei gen nu este specificat în studiu (coafeza B), a intrat în contact cu colega sa şi a dezvoltat simptome la data de 15 mai. Această persoană a continuat să lucreze până la 20 mai. Două zile mai târziu a primit de asemenea rezultate pozitive la testul pentru COVID-19.

Citeste si: Tataru despre legea izolarii: "Cei cu simptome vor fi internati 48 de ore, apoi izolati la domiciliu"

Citeste si: Asa transmit asimptomaticii coronavirusul! Doctorul Molnar Geza a dat detaliile infricosatoare

Ce a urmat

Salonul a fost închis trei zile, timp în care a fost dezinfectat, iar autorităţile sanitare au identificat 139 de clienţi, posibil expuşi la virus. Restul personalului a fost plasat în carantină timp de două săptămâni.

Cele două persoane angajate ale salonului au purtat mască de protecţie pe toată durata interacțiunii cu clienții- un model din bumbac, cu două straturi, în cazul coafezei A, respectiv un model similar sau o mască de tip chirurgical, în cazul coafezei B.

În absenţa clienţilor, cele două persoane angajate ale salonului nu şi-au acoperit faţa în timpul discuţiilor.

Cati clienti au luat coronavirus

Starea de sănătate a celor 139 de clienţi a fost monitorizată şi li s-a propus efectuarea testelor pentru depistarea COVID-19. Niciuna dintre cele 67 de persoane care au acceptat efectuarea testelor nu a prezentat rezultate pozitive. Celelalte persoane, care nu s-au testat, nu au dezvoltat simptome în următoarele două săptămâni.

Clienţii au fost atât bărbaţi cât şi femei, în proporţie aproximativ egală, şi aveau între 21 şi 93 de ani, cu o vârstă medie de 52 de ani. Mare parte dintre aceştia au purtat măşti în timpul vizitelor la salon, care au durat între 15 şi 45 de minute.

Potrivit CDC, acest studiu subliniază faptul că masca încetineşte răspândirea COVID-19.

„Adoptarea pe scară largă a politicilor care impun acoperirea feţei în locuri publice ar trebui să se considere că reduc impactul şi amploarea eventualelor noi valuri de COVID-19”, au arătat ei.

Citeste si: 20 de tari din Europa impun restrictii sau interzic accesul romanilor

Citeste si: Mesajul dur al unui medic pentru cei care nu cred în coronavirus: "Hai cu noi în terapie intensivă, lângă vreo 2 bolnavi din ăștia închipuiți"

 

Citește-ne pe

Citește și:

De ce nu dronele, ci tancurile, vor elibera Ucraina: rata de succes ridicată a aeronavelor, rezultatul unor condiţii unice

Primaria Capitalei da 12,4 milioane de lei la biserici. Inca o rectificare bugetara

Nicolae Ciucă anunță că prețul gazelor nu poate fi controlat decât prin OUG, nici chiar când e vorba de cele extrase din Marea Neagră

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Coronavirus România, 15 iulie. Bilanțul oficial

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies