Dormind cu pestii! Hotelul cu pereti transparenti, situat la 10 metri sub nivelul marii FOTO

Dormind cu pestii! Hotelul cu pereti transparenti, situat la 10 metri sub nivelul marii FOTO

Cand vine vorba despre noi idei pentru design si arhitectura cu siguranta Dubaiul este cel mai inventiv. Emiratul are deja cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa, si a realizat pana si cateva zeci de insule artificiale de-a lungul coastei.

Nu este astfel surprinzator ca arhitectii au decis sa raspunda unei noi provocari: construirea unui hotel pe jumatate scufundat in apa, cu camere care ofera vedere la viata de pe fundul marii.

 

"Water Discus Hotel" se vrea a fi primul dintr-un lant de astfel de cladiri ce urmeaza a fi construite in regiune. Hotelul va avea in componenta doua discuri principale, unul situat deasupra apei si altul dedesupt, care vor fi conectate prin intermediul a trei stalpi ce vor contine scarile si lifturile de acces spre subteran.

 

Sectiunea de sub apa va fi amplasata la o adancime de 10 metri si va avea 21 de camere, un centru de scufundari si un bar. Un sistem special va ilumina flora si fauna subacvatica iar tehnologiile din fiecare camera vor permite oaspetilor chiar sa observe indeaproape creaturile ce ii inconjoara.

 

Discul de sus este construit la o inaltime suficient de mare pentru a nu fi afectat de tsunami sau inundatii si va avea un restaurant, un centru SPA si piscine imense.

 

Din pacate pentru dezvoltatori, hotelul lor nu va fi primul din lume care va oferi camere situate sub apa. Rangali Islands Resort a reusit deja aceasta performanta in Maldive, cu un dom din sticla situat in adancul Oceanului Indian.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate