DOLIU in lumea muzicii! Un mare tenor A MURIT

Lumea muzicii este in doliu dupa ce un celebru artist s-a stins din viata.

Tenorul italian Carlo Bergonzi, unul dintre cei mai importanti cantareti de opera ai secolului al 20-lea a decedat, vineri, la Milano, la varsta de 90 de ani.

Carlo Bergonzi a fost considerat un specialist in ariile compozitorului Giuseppe Verdi, informeaza nytimes.com. A debutat in cariera artistica in 1948, ca bariton, dar curand si-a dat seama ca i se potriveste mai bine rolul de tenor.

De-a lungul unei cariere de 40 de ani, Bergonzi a urcat pe cele mai importante scene ale lumii, facandu-si deputul ca tenor la Teatro alla Scala din Milano, in 1953, conform bbc.com.

Vocea sa apare pe numeroase inregistrari, inclusiv una cu cele mai importante arii de Verdi, care a fost lansata in 1976.

Datorita calitatilor sale vocale deosebite, Carlo Bergonzi a interpretat o gama variata de opere, inclusiv "La Boheme", "Madame Butterfly" si "Lucia di Lammermoor".

Carlo Bergonzi a cantat de peste 300 de ori la Metropolitan Opera din New York, incepand cu anii 1950 si pana in anii '80, aparand pe aceasta scena alaturi de o serie de artiste celebre, precum Maria Callas, Risë Stevens, Victoria de los Angeles si Leontyne Price.

Printre cele mai cunoscute roluri interpretate de acesta se numara: Radames din "Aida" si Manrico din "Trovatore", de Giuseppe Verdi; Cavaradossi din "Tosca", Pinkerton din "Madame Butterfly" si Rodolfo din "La Bohème", de Giacomo Puccini; Canio din "Pagliacci", de Ruggero Leoncavallo; Nemorino din "L’Elisir d’Amore", de Gaetano Donizetti.

Dupa ce s-a retras din activitate, a continua sa lucreze ca profesor. A organizat o competitie muzicala dedicata lui Verdi si a condus un hotel.Sursa: Mediafax.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate