DOLIU in lumea filmului! Un mare regizor a murit

,

Milioane de oameni sunt in doliu dupa ce un important regizor a incetat din viata luni.

Regizorul francez Patrice Chereau, un maestru al scenei europene de peste 40 de ani, a murit luni, la Paris, la varsta de 68 de ani. Numeroase personalitati din lumea teatrului si a filmului si-au exprimat regretul fata de moartea lui Chereau, pe care l-au descris ca fiind "un foarte mare cineast, pe langa un mare regizor de teatru si de opera", dar si "un om magnific".

"A avut o vitalitate extraordinara pana la sfarsit", a declarat Elisabeth Tanner, directoare Artmedia, agentia artistica care il reprezenta, confirmand decesul artistului.

Ultimul spectacol pe care Patrice Chereau l-a pus in scena, "Elektra", de Richard Strauss, a fost ovationat in iulie la festivalul liric Aix-en-Provence. Patrice Chereau era cunoscut pentru exigenta sa si capacitatea lui de munca. Avea un fel special de a-i ghida pe actori, dar si o intuitie nativa si o intelegere patrunzatoare a operelor pe care le-a regizat.

In cinema, a regizat 18 lungmetraje, dintre care se remarca spectaculosul "La Reine Margot" (1994), premiat la Cannes, unde a prezidat juriul festivalului in 2003, dar si "Intimite", film recompensat cu Ursul de Aur la Berlin in 2001. Anuntul mortii sale a generat un val de emotie si de omagii in Franta.

 

Citește și:

Amenzi viteză 2021. Câți bani trebuie să plătești pentru fiecare kilometru peste viteza legală

Plata pentru vignetă în Bulgaria 2021. Cât costă și cum o plătești

Ghid de înrolare în legiunea străină. Care sunt cerințele și de ce documente ai nevoie

Cum îți recuperezi mesajele, pozele și clipurile video de pe WhatsApp atunci când îți schimbi telefonul

Veste bună pentru români! Președintele Klaus Iohannis tocmai a promulgat legea


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies