Doliu in lumea artistica! O legenda a teatrului romanesc a incetat din viata

Actrita Ildiko Jarcsek-Zamfirescu, care a lucrat pe scena Teatrului German din Timisoara,a incetat din viata la varsta de 75 de ani.

Nascuta in anul 1944, la Timisoara, Ildiko Jarcsek-Zamfirescu a studiat filologia la Timisoara si a absolvit Sectiei de Actorie in limba germana din cadrul Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti. A debutat la Teatrul din Botosani, in 1970, in piesa "Domnul Puntila si sluga sa Matti".

In perioada 1973-2004 a fost actrita a Teatrului German de Stat Timisoara, unde a jucat nenumarate roluri. Intre anii 1983-2001 a fost directorul Teatrului German de Stat Timisoara.

Ildiko Jarcsek-Zamfirescu a fost membru al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) si membru al Asociatiei Thalia Germanica si distinsa cu Medalia si Diploma de Onoare “Stefan Jäger” a Forumului Democrat al Germanilor din Banat pentru merite deosebite in promovarea culturii germane din Romania (2000), precum si cu Premiul Pro Cultura Timisiensis al Consiliului Judetean Timis (2004). Este laureata a Diplomei de Excelenta a Municipiului Timisoara.

 

Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setări confidențialitate